Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [156] Problem kontrolki Aribag

grzesieek
    Gość

Domyślnie [156] Problem kontrolki Aribag

Dzis wziąłem się za wymiane żaróweczek w konsoli sirodkowej - nawiew, temperatura silinika, paliwo itp. Wymieniłem również żaróweczki w prędkościomierzu. Wszystkie żaróweczki świecą ładnie, ale do tego wszystkiego pojawiła się problem pali się kontrolka od poduszki posiwtrznej pasażera. Oczywiście poduszka jest włączona w pozycji ON (przełącznik na doku deski od strony pasażera) Nie wiem gdzie co jest tego powodem? Po wyjęciu licznika prędkościomierza skasowały sie również kilometry, ale to normalne z racji odłączenia zasilania. Czy czeka mnie serwis?

adamek
    Gość

Domyślnie

żeby skosować kontrolke pouszki trzeba podłączyć się do komputera. Jednak samo podłączenie może nic nei dać ona z jakiegoś powodu się świeci. Są dwie możliwości najbardziej optymistyczna to taka, że nie łączy jakaś kostka z okablowaniem poduszki (mnie też sie świeci). Druga możliwość to taka, że Twoja poduszka kiedyś zadziałała...
    w serwisie fiata koszt podpięcia do komputera 96zł, usunięcie usterki 80zł (naprawa okablowania i kasowanie błędu)

lechtak
    Gość

Domyślnie

A może wymieniłeś żarówkę od poduszki która mogła być spalona i w taki oto sposób dowiedziałeś się o awarii poduszek ??

grzesieek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak
    A może wymieniłeś żarówkę od poduszki która mogła być spalona i w taki oto sposób dowiedziałeś się o awarii poduszek ??
    Kontrolka od poduszki pali się w dwóch miejscach
    - na prędkościomierzu
    - na komputerku między obrotomierzem a prędkościomierzem, tam gdzie są np informacje o otwartych drzwiach.

Problem podejrzewam że dotyczy poduszki pasażera bo jedna z kontrolek informuje że można zainstalować fotelik dla dzecka na przednim fotelu.

Czy w czasie wymiany mogłem coś odłączyć?
    Czy ktoś miał podobne problemy?

lechtak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzesieek
    Cytat Napisał lechtak
    Kontrolka od poduszki pali się w dwóch miejscach
    - na prędkościomierzu
    - na komputerku między obrotomierzem a prędkościomierzem, tam gdzie są np informacje o otwartych drzwiach.

Problem podejrzewam że dotyczy poduszki pasażera bo jedna z kontrolek informuje że można zainstalować fotelik dla dzecka na przednim fotelu.

Czy w czasie wymiany mogłem coś odłączyć?
    Czy ktoś miał podobne problemy?
    Generalnie i tak będziesz musiał użyć komputera i.t.p. do wykasowania kontrolki ( sama nie zgaśnie) czyli wizyta w zakładzie mechaniki ( posiadający komputer) nieunikniona ..
    Tam się dowiesz co jest powodem usterki np. poluzowana złączka lub inna rzecz.