do jakiej mocy ?
ale tak bez żadnej zmiany ??
...
p.s.
dla mnie miłym zaskoczeniem był ten "motór"![]()
No właśnie to zależy przede wszystkim od tego czy jakoś taki kopniak przyczynił by się do szybszego zużycia silnika lub turbiny...
Mówicie że 150 PS w modelu 159 to kupa ale dziwne to że katalogowo ma lepsze osiągi niż model 156...
Silnik i osprzęt po chipie przeważnie zużywa się szybciej bo właściciel nie potrafi go eksploatować.
Jeśli ktoś nie potrafi eksploatować samochodu, to z chipem czy bez i tak go zajedzie.
150 jest wystarczająca w 159. Jeżeli wszyscy tak narzekają to czemu nie kupili sobie 2.4 ?
Albo jakiejś benzyny V6 ?
156 9,3s do 100,a 159s 9,4 , jak dlamnie to 156 ma zaniżony czas ,a 159 zawyżony.Niemozliwe ,że auto ważące przeszło 200kg więcej,mające tę samą moc jest tylko 0,1s wolniejsze.To w kwestii osiągów.
1,9 16v 150km to klasa sama dla siebie w kwestii 4 cylindrów i diesla.Zrobić porządek z klapami wirowymi ,wyciąć EGR i cieszyć się niezawodnym silnikiem z dużym potencjałem,przez wiele tyś kilometrów.
To ,czy 150km w 159 jest wystarczające czy nie,to tylko kwestia potencjalnego posiadacza i jego zapędów do dynamicznej jazdy oraz potrzeb przyspieszeń.Ogólnie,jesli ktoś lubi wyprzedzać szybko i dynamicznie,to się rozczaruje.
co ślepemu po oczachzagubiłem wątek.
![]()