Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Kupno Alfa 156 Opinie użytkowników

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Quattroporte
    Mieszka w
    Śląsk/Netherlands
    Auto
    Alfa 156 FL 2.0 JTS Sportwagon

Question Kupno Alfa 156 Opinie użytkowników

Witam serdecznie jestem na forum nowy z góry przepraszam jeżeli taki temat kiedykolwiek był już założony wracając do tematu zastanawiam się nad kupnem Alfy 156 sedan lub kombi (linia kombiaka nawet bardziej mi się podoba) jakie silniki polecacie ? 1.6/1.8/2.0 czy JTD omijać szerokim łukiem? oglądałem film na kanale youtube w którym była przedstawiona dziurawa podłoga czy to wada fabryczna ? obecnie posiadam BMW 520 Vanos 150km Touring i nie mam z tym samochodem najmniejszego problemu(podłoga progi ideał) tego samego oczekiwał bym od mojej Alfy samochód będzie służyć mi głównie do dojazdów do pracy 30km dziennie + ewentualne zakupy itd

KAPITAŁ DO 6000zł

dziękuje za każdą pomocną radę

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    156 2.4 JTD

Domyślnie

w tym budżecie kupisz co najwyżej sztrucla :/ TSy są awaryjne, albo Vka albo JTD tak w skrócie, podłoga to wada fabryczna trzeba konserwować i odtykać zlew z klimy aby w środku nie zalewał nam podłogi

Mieszka w
    Śląsk/Netherlands
    Auto

Domyślnie

rozumiem według Ciebie ile trzeba dać za alfe ze zdrową podłogą?

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Jak chcesz dobrą alfe to jak wyżej, zapewne drożej chyba, że uda Ci się wyrwać coś ciekawego. Polecam z forum, tu chłopaki dbają a i masz foty na bieżąco. No i polecam diesla - jednostka idealna na dojazdy, najmniej problemowa i meega ekonomiczna. Ruda to tu standard.

Mieszka w
    Śląsk/Netherlands
    Auto

Domyślnie

oglądałem alfę od kolegi ''Siekier'' z forum na portalu olx byłem zachwycony ale zdjęcia spodu mnie zniesmaczyły aż wiązki kabli widać przykre jest to że tak piękne auto gnije szybciej niż puszka po konserwie wyrzucona w krzaki // myślicie że egzemplarze z niemiec będą lepiej zachowane? wydaje mi się że handlarz nie ściągał by dziurawego auta tyle km...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Przygotuj sobie 8 tyś plus conajmniej 2 po kupnie. A skoro masz zdrową beemke to lepiej przy niej zostań. Alfa to całkiem odmienna filozofia auta. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji, że za 8 kupisz zdrową Alfe. Nawet za 13 nie ma takiej gwarancji,ale szansa trochę rośnie. Alfa to nie jest pancerne, niemieckie auto. Wymaga wzmożonej uwagi i troski. Z benzyny to V6 z lpg. Diesel każdy. Przede wszystkim kup kabel do diagnostyki. Koszt żaden a już coś o aucie powie. Aha, wiadomo, przebiegi poniżej 220tyś w 13-14letnim aucie to w 99% bajki.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Śląsk/Netherlands
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał barsliw Zobacz post
    Przygotuj sobie 8 tyś plus conajmniej 2 po kupnie. A skoro masz zdrową beemke to lepiej przy niej zostań. Alfa to całkiem odmienna filozofia auta. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji, że za 8 kupisz zdrową Alfe. Nawet za 13 nie ma takiej gwarancji,ale szansa trochę rośnie. Alfa to nie jest pancerne, niemieckie auto. Wymaga wzmożonej uwagi i troski. Z benzyny to V6 z lpg. Diesel każdy. Przede wszystkim kup kabel do diagnostyki. Koszt żaden a już coś o aucie powie. Aha, wiadomo, przebiegi poniżej 220tyś w 13-14letnim aucie to w 99% bajki.

co do przebiegu to jeżeli nie jest jakoś sensownie udokumentowany to nawet na niego nie zwracam uwagi w moim obecnym samochodzie mam 350tys prawdopodobnie beż żadnego remontu i nie wiadomo czy przebieg autentyczny może mieć 450tys od wymiany do wymiany brakuje około 500ml oleju silnik troszkę się poci może dlatego... wracając do tematu alfa jest śliczna każdy chce iść z duchem czasu mieć nowocześniejsze autko alfa 156 mimo swoich latek jest nadal aktualna

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

W Alfie będzie Ci go brakować więcej. Zwłaszcza w v6 jesli trochę depniesz Weź pod uwagę, że ergonomia we wnętrzu 156 praktycznie nie istnieje. Zapomnij o uchwycie na kubek. To wybitnie samochód dla estetów, którzy nie boją się majsterkować
    Oczywiście nie chce Cię odwieść od kupna 156. Wskazuje tylko minusy żeby nie było rozczarowania po kupnie.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ten wątek to kolejna prowokacja, dajcie spokoj. Udowadnia między wierszami, elegancko, jakie wspaniałe ma auto... ale, no żesz kurka, chce zmienic, akurat na alfę wartą jedyne 6 tysiecy, no ale gniją jej podłogi....
    żenada. Nie dajcie sie wkręcać To troll.

Mieszka w
    Śląsk/Netherlands
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał barsliw Zobacz post
    W Alfie będzie Ci go brakować więcej. Zwłaszcza w v6 jesli trochę depniesz Weź pod uwagę, że ergonomia we wnętrzu 156 praktycznie nie istnieje. Zapomnij o uchwycie na kubek. To wybitnie samochód dla estetów, którzy nie boją się majsterkować
    Oczywiście nie chce Cię odwieść od kupna 156. Wskazuje tylko minusy żeby nie było rozczarowania po kupnie.
    całe życie sam naprawiam samochód uchwyt na kubek ? w obecnym samochodzie też go nie posiadam i w zasadzie jak mam ochotę się napić to można przecież kupić butelkowe co do ergonomii hmm mam około 195cm wzrostu zawsze fotel kierowcy mam na max do tyłu nieistotne jaki kupiłbym samochód zawsze osoba za mną będzie miała ciasno

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ten wątek to kolejna prowokacja, dajcie spokoj. Udowadnia między wierszami, elegancko, jakie wspaniałe ma auto... ale, no żesz kurka, chce zmienic, akurat na alfę wartą jedyne 6 tysiecy, no ale gniją jej podłogi....
    żenada. Nie dajcie sie wkręcać To troll.
    mylisz się kolego nie każdego jest stać kupić odrazu autko za 15tys obecne planuje sprzedać za około 3tys zł dołożyć jeszcze raz tyle i kupić alfe
    Ostatnio edytowane przez Quattroporte ; 19-06-2014 o 12:01