Zapodaj fotki jak je zamontujesz.
Zapodaj fotki jak je zamontujesz.
Skoro ma kształt i lustro jak oryginał to i będzie wyglądać tak samo. Oryginalne są wypukłe, wypełniają i wystają trochę przed ramkę - coś trochę jak światła w syrenie 105(no nie aż tak bardzo oczywiście, ale trochę) - tak przynajmniej mi się to skojarzyło gdy pierwszy raz przyglądałem się swojej alfce po zakupie 2 lata temu. Miałem odczucie że same halogeny trochę nie pasowały stylem do pozostałych reflektorów, które wyglądają bardzo nowocześnie.
Po założeniu u siebie tych bez wypukłości zaczynam skłaniać się do opini, że one nawet lepiej wyglądają niż te oryginalne (choć wielkiej różnicy nie ma, na pierwszy rzut oka nawet ktoś kto ma AR159 nie zauważy). Kwestia gustu, pewnie nie wszyscy się ze mną zgodzą.
Nieważne jakie się założy - ważne że nowe szkła i lustra błyszczą się jak kryształki i to tylko dodaje uroku alfce. Stare potrafią oszpecić żółcią luster i matem szkieł.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-10-2011 o 10:21
zapytam, bo przy okazji nowych halogenow warto sprawdzic ew zmienic zarowki na lepsze (zeby pasowaly do gory xenon + Ledy).
Jakie macie w halogenach? zwykle ? jakies bluvision ? Ledy czy cos innego ?
epsonix czy było gdzieś napisane, że kształt i lustro jak oryginał ?
nie musiało być napisane. wypukłość widać na zdjęciach jakie wstawił szewi, lustro też podobnie wygląda (nie jest gładkie). 2 tygodnie temu sam ten temat przerabiałem więc jestem na bieżąco. zdjęcia jakie zrobiłem i inne informacje są w innym wątku który niedawno był dyskutowany na forum (http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post679025)
z tego co widzę to sam brałeś udział w dyskusji tamtego tematu.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-10-2011 o 15:36
na szybko komorka, tak wyglada DEPO po zamontowaniu - generalnie IMO dobrze sie prezentuje i ladnie swieci (szczegolnie z zarowka typu "blue" lepiej wspolgra z xenonem). Producent sie przylozyl tym razem.
W kwestii montazu to wszystko pasuje idealnie, montaz jednej lampy to jakies 5-10 minut, wypuklosc ladnie wypelnia ramke.
Jak bede mial chwile zrobie fote z dalszej odleglosci.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 28-10-2011 o 13:14
szewi, jaki numer katalogowy tych DEPO ?
Wiesz co nie mam pojecia - ja kupowalem na allegro. W opisie nie bylo producenta, wiec zadzwonilem i okazalo sie ze to sa wlasnie lampy ww firmy.
A możesz mi zapodać na PW, od kogo kupowałeś ?
jasne, wiadomosc juz poszla.