Zwłaszcza, że teraz spotkałem sie już z filtrami paliwa Bosch produkowanymi w hiszpanii, a oleju Mann w chinachmiałem strach to założyc.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Zwłaszcza, że teraz spotkałem sie już z filtrami paliwa Bosch produkowanymi w hiszpanii, a oleju Mann w chinachmiałem strach to założyc.
MANN z Chin to już norma.
Jednak ważniejsza od kraju pochodzenia jest klasa jakości.
To już bardziej skomplikowana sprawa, minęły już czasy, kiedy to produkty z krajów dalekiego wschodu były lipne i tanie.
Teraz nierzadko ich fabryki/wytwórnie są na najwyższym poziomie na świecie.
Kwestia czyje to są firmy, i czy dla producentów priorytetem jest cena, czy jakość.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
To jak wytłumaczyc sobie fakt iż, ostatnio zakupiłem sobie filtr Mann made in germany do 156, a do a4 dostarczono mi również mana, ale już made in china, który jak mocniej scisłem podczas dokrecania reką to sie wgniótł? Wymiary podobne do mojego stosowanego w 156. Ogólnie ciekawa sprawa. Ten "niemiecki" był chyba z grubszej blachy?
Jaki olej mi doradzicie na zime do 1.6ts? ma przejechane okolo 230k.
Możecie mi napisać czy Motul 6100 10W40 też jest podrabiany i czy w Lublinie na ulicy Czeskiej mają go oryginalnego czy podrabiany.
zalej do 8v 15w50 4100. Testuje go aktualnie w dwóch 155 spisuje sie rewelacyjnie. Jak chcesz to wrzucę linka aukcji do najtańszego i sprawdzonego.
Jak możesz to wrzuć ale ja słyszałem że lepiej 6100 niż 4100 . Andrew mi polecał własnie 15W50 i taki do 8V zaleje
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
[QUOTE=andrzej1980;692336]Jak możesz to wrzuć ale ja słyszałem że lepiej 6100 niż 4100 . Andrew mi polecał własnie 15W50 i taki do 8V zaleje. 10w40 zaleję V6 albo też 15w50 o to muszę się spytać Andrew bo on ma V6 już sporo czasu i wie co do niej lać.