Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: Żarówki alfa 159

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Nie ma alternatywy dla hidów niestety.. Polecam markowe hidy dobrze ustawione z odpowiednim ogniskowaniem, barwą białą 4300 ..max 6000.. i olać ociekające jadem zawiści i zazdrości opinie przeciwników tego rozwiązania, twardym trzeba byc.. Ja mam zestaw Well Done (koszt 800zł) od półtora roku i jeszcze nie miałem przypadku, by ktoś na CB mi słowo powiedział, że go oślepiam.. a jak wiecie na pewno szybko bym usłyszał wiązankę za źle ustawione światła gdyby komuś przeszkadzały..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

nie wiem czemu tak marudzicie na seryjne światła w 159, bez przesady nie są złe. Wiadomo HID zawsze będzie skuteczniejszy, ale tylko profesjonalnie zrobione. Ostatnio robiłem trasę Szczecin - Wawa w nocy. Co drugie auto świeci w kosmos połowa z nich miała xenony (lub żarówki xenonopodobne ) nóż się w kieszeni otwiera.
    Born to be wild.

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Dokładnie jak piszesz.. wiele większym problemem są źle ustawiane światła niż same jako takie hidy.. i to bez względu na to czy są to hidy czy normalne lampy.. czy nawet xenony fabryczne.. Osttnio moj kolega musiał poddać regulacji fabryczne xenony w 166fl, bo były za wysoko ostawione..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Trzeba być (...) w zgodzie z przepisami !

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Co masz na myśli mówiąc profesjonalnie zrobione. Jeżeli chodzi o założenie to mając umiejętności manualne każdy zrobi to sam.Ważne żeby same reflektory były dobrze ustawione i nie należy przesadzić z barwą, dla mnie wystarczająca jest 4300.

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Trzeba być (...) w zgodzie z przepisami !
    ...hehe, jasne ..i jeździć także

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ta, 50 w mieście i ani kapki więcej.

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Dokładnie jak piszesz.. wiele większym problemem są źle ustawiane światła niż same jako takie hidy.. i to bez względu na to czy są to hidy czy normalne lampy.. czy nawet xenony fabryczne..
    zgadzam się, w Polsce co drugie auto ma źle ustawione lampy, ale nie da się ukryć że zwykłe żarówki da się przeżyć a po HID przez 10 min. jesteś ślepy na drodze
    Choć szczerze mówiąc zdarza się HID zrobiony z głową tj. w soczewce, bo jak ktoś to włoży do zwykłej lampy to z kilometra oślepia bez względu na to jak ma ustawione lampy.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    Co masz na myśli mówiąc profesjonalnie zrobione. Jeżeli chodzi o założenie to mając umiejętności manualne każdy zrobi to sam.Ważne żeby same reflektory były dobrze ustawione i nie należy przesadzić z barwą, dla mnie wystarczająca jest 4300.
    profesjonalnie to tak, że nie oślepiają jadącego z naprzeciwka i mają zainstalowane samopoziomowanie. Co do barwy to nie ma znaczenia, rzecz gustu.
    Born to be wild.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar FredzioPL
    Mieszka w
    Jędrzejów
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v Q-Distinctive SW

Domyślnie

Ja osobiscie polecam
    NIGHT BREAKER PLUS - Osram

niezla alternatywa dla HIDow ktore sam mialem ale zrezygnowalem - niezadowalal mnie efekt (coz moze zbyt wielkie wymagania mialem od nich hehe)

Poszukal oryginalow albo popatrze w innej belli jak daja sobie rade w porownaniu z HIDami i wtedy moze takie zaloze.

Fakt faktem niestety ze rozne zestawy HIDow zupelnie inaczej swieca i wygladaja. Musze sprawdzic lepszej firmy a nie te za sto pare zl, moze to kwestia samych przetwornic albo zarnikow bo nie sadze ze moich lamp. Osramy swiece zupelnie inaczej, bardzi zolto, ciemniej ale wiecej oswietlaja.
    Ps. Jak to moja polowka stwierdzila na HIDach bylo niby jasniej ale na samej drodze ani na poboczu szczegolow nie widziala (trawa, krzaki czy drobne przedmioty) natomiast na Osramach widzi ciemniej ale wiecej szczegolow no coz nie wypada jej nie wierzyc

Pisalem juz wczesniej ze mialem w poprzednim Mondeo MKIII oryginalne xenony i swiecily o niebo jak nie o dwa nieba lepiej od HIDow w 169.

Uff

Dziekuje i pozdrawiam