Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Temat: Teksty usłyszane w ASO

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

sebott i twardy - cudowne historie, uwielbiam takich ludzi

U mnie ostatnio zaczęła coś tylna wycieraczka marudzić, jadę do Pol-Caru i mówię, że nie zawsze chce działać i może akurat teraz działa, ale zdarza jej się odmawiać współpracy, a Pan na to: "To niech Pan przyjedzie, jak już całkiem padnie."...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    "To niech Pan przyjedzie, jak już całkiem padnie."...
    w sumie racja, bo jak akurat działa, to jak mają zdiagnozować przyczynę
    wierzę klientom, bo to ludzki odruch, ale nie będę wymieniał jednego, kiedy to moze być coś innego i gwarant może mi potem powiedzieć 'bujajcie się jakeś tacy fachowcy'

verdebiancorosso

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

trza było widzeic speców od 75 co mi w aso klocki mieli z tylu zmienic jak sciągali koło Panie kurde jak tak można jezdzic bez tylnych hamulców! nie wpominając o poszukiwaniach skrzyni z przodu i niespodziance jak na rolkach nie kręciła się przednia oś a tylna
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    trza było widzeic speców od 75
    trzeba przyznać, że mało kto rozdzielał silnik od skrzyni i nawet mnie takie rozwiązanie dziwiło, jak w czasach szkoły czytałem o GTV i rozwiązaniach w niej zawartych
    dzisiaj takie auta to rodzynki i nie ma się dziwić

przykładem takiej niewiedzy będzie tym razem motocykl, który miał kolega - Honda VF1100C Magna z lat 80-tych, silnik V4, 16V, napęd kardanem, tylko japończyki się wycwanili i dali wał napędowy z takiej strony, jak było najprościej i żeby nie stosowć dodatkowej przekładni, silnik kręcił się 'do tyłu' - nie wyobrażacie sobie miny mechaniora z serwisu Hondy, który nie umiał wyregulować luzów zaworowych, bo nie wiedział, że silnik kręci się w drugą stronę i wszystko mu się mieszało
    zaczął wymyślać różne hipotezy i moto w końcu kolega zrobił sam

verdebiancorosso

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Ja mialam czesto ubaw w serwisach i nie tylko , ale z innym autem , nie z Alfa , a mianowicie z Honda Prelude.
    Ona miala takze tyle kola skretne.
    I gdy o tym mowilam na roznych spotkaniach z kolegami to sie ze mnie smiali jak to z glupiej blondynki a potem gdy zobaczyli to juz siedzieli cicho.
    Nawet w kilku "ogolnomarkowych" serwisach np przy wymianie klockow czy opon to mechanicy sie smiali , do czasu az nie zobaczyli

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

4WS to niezły wynalazek i robi wrażenie, jak się zmienia pas 'bokiem', ale trzeba uważać, przy parkowaniu, szczególnie tyłem, bo można przywalić

przypomniało mi się, jak kolega opowiadał o sprzedanej Fabii 1.2 HTP, klient dzień po zakupie wrócił się z reklamacją, że silnik chodzi jakby na 3 cylindry i czy możemy to sprawdzić, bo w końcu nowe auto i by się popsuć miało?
    podobno był zły na siebie i wyszedł bez słowa

verdebiancorosso

M&M
    Gość

Domyślnie

Pan diagnosta wmawiał mi że do wymiany mam łożysko mcpersona (w kielichu). Ja mu że łożyska nie ma to się obraził i powiedział że się nie znam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar piotrFr
    Mieszka w
    Francja
    Auto
    Alfa 156 SW 2.5 v6 24v

Domyślnie

Udałem się do ASO VW we Francji (śpieszyło mi się a w Alfie nie mieli terminów) wykonać zwykła wymianę oleju. Zwykle wszystko robię sam ale ten filtr w v6 mnie zniechęca
    Stwierdzili, ze nie ma problemu. Zaznaczyłem aby wymienić olej razem z filtrem. Przy odbiorze samochodu szefowa ASO osobiście mnie poinformowała, ze wymienili olej bez filtra, gdyż
    ct. " Nie da się go wymienić. Zresztą filtr oleju wymienia się w dieslach, w benzynie nie jest to istotne"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał piotrFr Zobacz post
    Udałem się do ASO VW we Francji (śpieszyło mi się a w Alfie nie mieli terminów) wykonać zwykła wymianę oleju. Zwykle wszystko robię sam ale ten filtr w v6 mnie zniechęca
    Stwierdzili, ze nie ma problemu. Zaznaczyłem aby wymienić olej razem z filtrem. Przy odbiorze samochodu szefowa ASO osobiście mnie poinformowała, ze wymienili olej bez filtra, gdyż
    ct. " Nie da się go wymienić. Zresztą filtr oleju wymienia się w dieslach, w benzynie nie jest to istotne"
    ... ci Francuzi,takie lekko duchy... zresztą tak samo jak Włosi ...
    ...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia