Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: [156] Pokrowce jakość a cena.

hocken
    Gość

Domyślnie [156] Pokrowce jakość a cena.

Witam, w moim kochanym aucie fotele są już dość zużyte (przetarte ranty) nie samcznie to wyglada. Szukam pokrowców jakies lepszej jakość może istnienie je jakaś konkrtenta firma która naprawdę wartko kupić.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Najlepiej oddać samochód do firmy, która szyje pokrowce na wymiar/zamówienie. Zostawiasz im samochód i za dzień, dwa masz gotowe. Jednak koszt będzie spory, pewnie niewiele mniejszy niż całkiem nowe obszycie foteli. Dlatego skłaniałbym się ku temu drugiemu. Ponadto pokrowce nigdy nie będą leżały idealnie, dlatego skłaniałbym się ku temu drugiemu rozwiązaniu. Natomiast wszelkie "uniwersalne" to po prostu badziew, który nadaje się do VW Golf serie III, ale nie do Alfy, bo ta marka, jak powszechnie wiadomo - zobowiązuje
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

hocken
    Gość

Domyślnie

masz racje musze sie za czymś takim obejrzeć. dzięki i pozdrawiam

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Jeśli nie masz poduszek bocznych w fotelach to może po prostu kupić na przód używane w bardzo dobrym stanie? pokrowce będą brzydkie i tylko częściowo rozwiążą problem.

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

wszystko zależy od tego ile chcesz zainwestować .Kolega kupił 2 mies. temu na allegro lub ebayu komplet foteli przód + tylna kanapa + boczki drzwi obszyte czarną skórą z logo Alfy za 1200 pln. do 156.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał rafter
    wszystko zależy od tego ile chcesz zainwestować .Kolega kupił 2 mies. temu na allegro lub ebayu komplet foteli przód + tylna kanapa + boczki drzwi obszyte czarną skórą z logo Alfy za 1200 pln. do 156.
    Rowniez tak zrobilem dodatkowa opcja kupic komplet welurowy sam sprzedałem swoj w idealnym stanie bodaj jak dobrze pamietam 100 czy 200zł wiec smieszna kwota na allegro jest tego duzo bo malo osob jednak decyduje sie ponownie na to samo wiec mozna sie targowac :wink:
    :arrow: http://allegro.pl/search.php?string=...&category=8682
    lub bezposrednio
    :arrow: http://www.alfa-czesci.pl/

ale jednak polecam dołożyć troszke do skorki 8)
    pozdrawiam
    [*]

pikero
    Gość

Domyślnie

dokładnie zrobiłbym to samo ... jeżeli nie skóra to welur w idealnym stanie ...

Kosiar
    Gość

Domyślnie

pokrowce w alfie ? brrr ble :mrgreen:

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Ja osobiście odradzam stosowanie jakichkolwiek pokrowców na siedzenia,nie dość że wszystkie są paskudne to później jak ściągasz pokrowiec to pod nim syf jak nie wiem co,nie siedzisz jak na oryginalnym fotelu. Decyzja należy do Ciebie,przetarty fotel to jeszcze nie koniec świata, mój tata miał tak kiedyś w a4 to kupił nowy nie przetarty kierowcy jak sprzedawał auto...

Kobieta :)
    Gość

Domyślnie

Ja też poszukuję pokrowców do 159 i mam ogromny kłopot. Mam beżowy welur i nie jest jeszcze brudny ale boję się zimy. Ciężko jest znaleźć pokrowce do alfy 159 bo ma airbag'i i ludzie nie chcą takich pokrowców szyć. Znalazłam na allegro ale cena wydaje mi się dość wysoka w stosunku to wszystkich innych pokrowców na inne auta. I nie wiem co lepsze prać tapicerkę latem czy inwestować w takie pokrowce? Wykonane są z eko-skóry. Czy one w ogóle będą pasowały? Co o nich myślicie? Macie doświadczenie z beżowym welurkiem? :/ wyglądają tak: http://allegro.pl/alfa-romeo-159-sko...893103646.html