Jeszcze nie... Nie miałem czasu się tym zająć![]()
Jeszcze nie... Nie miałem czasu się tym zająć![]()
Masz owiewki jak tak to zdejmij . Kolega mówił o opora na uszczelce - ma swoje lata? to guma sztywnieje ( odwrotnie jak u faceta) gliceryną posmarować może coś się poluzuje .
KaKa
gdzie są te prowadnice/uszczelki? Trzeba zdjemować wewnętrzną część drzwi ?
u mnie jest dokladnie to samo, tylko po stronie pasazera, ale wydaje mi sie ze glownie wtedy jak mam mokra szybe. Musze to tez kiedys rozbebeszyc i przeczyscic / przesmarowac prowadnice.
Ok, miałem chwilkę i udało mi się to naprawić. W sumie wystarczyło przeczyścić zewnętrzną uszczelkę - rezultat byłby pewnie jeszcze lepszy po jej wymianie, bo guma trochę stwardniała.
Miałam ten sam problem, moi alfaholicy przesmarowali prowadnicę szyby i śmiga jak nowa.
pozdrawiam
Silikon w sprayu i psikamy w prowadnice, do silikonu jest sonda jak do WD40 więc bez obaw dojdziecie w każde miejsce, nie żałować, potem czyszczenie uszczelek i tą owłosioną uszczelkę (ramową) szczoteczką.
Nie wierzęmiałam ten sam problem, a wyglądało to tak że najpierw pół roku szyba nie działała później dostała objawienia i działała (ale właśnie w taki sposób jak opisałeś) później ponownie nie działała, działała, nie działała i w końcu umarła... tzn sama opadała jak np wjechałam w dziurę albo jak samochód stał na parkingu. Postanowiłam naprawić to sama metodą rozkręcenia drzwi i wsadzenia drewnianego kołka wewnątrz w taki sposób aby zablokować opadającą szybę, trochę komiczne ale przez zimę tak pojeżdżę bo elektryk zaśpiewał "od 300 zł" (twierdzi że to siłownik) a ja miałam na tamten moment trochę poważniejsze wydatki w moim ogierze...