Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem bliskoza kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
Razem 743
Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem bliskoza kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
Razem 743
Tomek - Yaro
Dwa lata temu chyba nie było takich okazji w ogóle jeśli chodzi o nówki do AR159, szukałem przez dobrych parę dni różnych alternatyw. Oryginały alu były cholernie drogie (sprawdzałem w wielu miejscach ASO, allegro, sklepy internetowe). Nie chciałem nieoryginalnych alu, bo mi się nie podobały, wychodziły zresztą dużo drożej niż stalowe + oryginalne kołpaki. Używanych oryginałów bym nie kupił, bo skąd moga pochodzić - duża szansa że z jakiegoś rozbitka. Wybór wtedy padł na nowe stalowe + oryginalne kołpaki - odpowiadał mi wygląd, cena i to że były nówki.
Faktycznie parę dni temu sprawdzałem na allegro i jakieś tam nówki oryginał AR Alu 17" widziałem coś około tej ceny.nie wiem, może trochę gdzies po magazynach za dużo tego komuś zalega i idzie coś czasem okazyjnie kupić? Jeśli chodzi o stalowe felgi to też na allegro idzie kupić coś znacznie taniej niż ja dałem te 2 lata temu. Cóż, i tak musiałem je kupić wtedy, więc nie będę żałował.
kupiłem na alledrogo...
No to już zapodaj nicka, kto sprzedaje takie komplety za bezcen ?
jak jesteśmy przy felgach stalowych to ciekawe czy pasowały by felgi stalowe z vectry w komplecie z kołpakami wyglądają jak aluminiowe felgi coś takiego:
nowy komplet to około 800zl
http://allegro.pl/felga-felgi-stalowa-stalowe-gm-meriva-b-vectra-c-i1889746254.html
Born to be wild.
dlaczego montujecie stalówki na zimę? ja jezdze zawsze na alu, zmieniam opony tylko. Wszystko gra.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
nigdy nie jeżdziłem w zimie na 225/50/17 i trochę się tego obawiam...więc pomyślałem o 215/55/16 bo chyba takie są homologowane do 159.
Born to be wild.
KRS - dla wygody...
Przekładać opony co pół roku na feldze? Niszczenie felg i opon moim zdaniem + trzeba to wszystko wyważyć za każdym razem co niepotrzebnie podwyższa koszty. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia do zakładu na zmiany - robię to przed garażem w jakiś ładny jesienny/wiosenny dzień w ramach hobby. U mnie 4 koła w garażu leżakują ładnie zamocowane w dedykowanym stojaku (poziomo i opony się nie stykają, nie ma na nich żadnego obciążenia na nich, bo podparcie jest za felgę)
Odnośnie motywacji zakupu już pisałem wcześniej, tym bardziej nie dziwię się innym jak dziś takie felgi i kołpaki można kupić za psie pieniądze.
---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Ja jeżdżę na 205/55/R16 w zimie i lecie. Oryginalnie miałem 215/.. , ale te były dość drogie (nietypowy rozmiar?), a zauważyłem jakiś czas temu że oryginalna specyfikacja AR w niższych modelach (ze strony www, wtedy jeszcze dla wersji Progression) podawała 205/55/R16, więc w ciemno w takie poszedłem i nie narzekam.
Pewnie jak masz prędkościomerz zaprogramowany dla 215, to trochę zawyża (o te ok 5%), dzięki czemu płaci się trochę niższe mandaty więc i tak wychodzi na dobreNa polskich koleinach lepiej też jeździ sie na wąskich oponach.
---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
dowiedz się jakie ma ET, otwór centralny (średnica) szerokość, rozstaw otworów itp. to możesz się albo dowiedzieć od gościa z allegro, albo poszukać specyfikacji do samochodów które wymienił w aukcji, albo po numerze GM który jest na drugim zdjęciu. potem poczytaj cały wątek od początky to sobie sam odpowiesz czy pasuje, bo będziesz kumał ET i inne parametry i na co trzeba zwrócić uwagę.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-11-2011 o 16:18
Jeżdżą na stalówkach bo wygląd nie dla wszystkich ma priorytetowe znaczenie.