Strona 5 z 38 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 372

Temat: Opony, koła zimowe

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Yaro85
    Mieszka w
    Goczałkowice-Zdrój
    Auto
    Zoe 159 SW 1.9 JTDm 16V <3

Domyślnie

Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem blisko za kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
    Razem 743
    Tomek - Yaro

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Dwa lata temu chyba nie było takich okazji w ogóle jeśli chodzi o nówki do AR159, szukałem przez dobrych parę dni różnych alternatyw. Oryginały alu były cholernie drogie (sprawdzałem w wielu miejscach ASO, allegro, sklepy internetowe). Nie chciałem nieoryginalnych alu, bo mi się nie podobały, wychodziły zresztą dużo drożej niż stalowe + oryginalne kołpaki. Używanych oryginałów bym nie kupił, bo skąd moga pochodzić - duża szansa że z jakiegoś rozbitka. Wybór wtedy padł na nowe stalowe + oryginalne kołpaki - odpowiadał mi wygląd, cena i to że były nówki.

Faktycznie parę dni temu sprawdzałem na allegro i jakieś tam nówki oryginał AR Alu 17" widziałem coś około tej ceny.nie wiem, może trochę gdzies po magazynach za dużo tego komuś zalega i idzie coś czasem okazyjnie kupić? Jeśli chodzi o stalowe felgi to też na allegro idzie kupić coś znacznie taniej niż ja dałem te 2 lata temu. Cóż, i tak musiałem je kupić wtedy, więc nie będę żałował.

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

kupiłem na alledrogo...

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

No to już zapodaj nicka, kto sprzedaje takie komplety za bezcen ?

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

jak jesteśmy przy felgach stalowych to ciekawe czy pasowały by felgi stalowe z vectry w komplecie z kołpakami wyglądają jak aluminiowe felgi coś takiego:

nowy komplet to około 800zl

http://allegro.pl/felga-felgi-stalowa-stalowe-gm-meriva-b-vectra-c-i1889746254.html

Born to be wild.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

dlaczego montujecie stalówki na zimę? ja jezdze zawsze na alu, zmieniam opony tylko. Wszystko gra.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

nigdy nie jeżdziłem w zimie na 225/50/17 i trochę się tego obawiam...więc pomyślałem o 215/55/16 bo chyba takie są homologowane do 159.
    Born to be wild.

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

KRS - dla wygody...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    dlaczego montujecie stalówki na zimę? ja jezdze zawsze na alu, zmieniam opony tylko. Wszystko gra.
    Przekładać opony co pół roku na feldze? Niszczenie felg i opon moim zdaniem + trzeba to wszystko wyważyć za każdym razem co niepotrzebnie podwyższa koszty. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia do zakładu na zmiany - robię to przed garażem w jakiś ładny jesienny/wiosenny dzień w ramach hobby. U mnie 4 koła w garażu leżakują ładnie zamocowane w dedykowanym stojaku (poziomo i opony się nie stykają, nie ma na nich żadnego obciążenia na nich, bo podparcie jest za felgę)

Odnośnie motywacji zakupu już pisałem wcześniej, tym bardziej nie dziwię się innym jak dziś takie felgi i kołpaki można kupić za psie pieniądze.

---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    nigdy nie jeżdziłem w zimie na 225/50/17 i trochę się tego obawiam...więc pomyślałem o 215/55/16 bo chyba takie są homologowane do 159.
    Ja jeżdżę na 205/55/R16 w zimie i lecie. Oryginalnie miałem 215/.. , ale te były dość drogie (nietypowy rozmiar?), a zauważyłem jakiś czas temu że oryginalna specyfikacja AR w niższych modelach (ze strony www, wtedy jeszcze dla wersji Progression) podawała 205/55/R16, więc w ciemno w takie poszedłem i nie narzekam.
    Pewnie jak masz prędkościomerz zaprogramowany dla 215, to trochę zawyża (o te ok 5%), dzięki czemu płaci się trochę niższe mandaty więc i tak wychodzi na dobre Na polskich koleinach lepiej też jeździ sie na wąskich oponach.

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:16 ----------

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    jak jesteśmy przy felgach stalowych to ciekawe czy pasowały by felgi stalowe z vectry w komplecie z kołpakami wyglądają jak aluminiowe felgi coś takiego:

nowy komplet to około 800zl
    dowiedz się jakie ma ET, otwór centralny (średnica) szerokość, rozstaw otworów itp. to możesz się albo dowiedzieć od gościa z allegro, albo poszukać specyfikacji do samochodów które wymienił w aukcji, albo po numerze GM który jest na drugim zdjęciu. potem poczytaj cały wątek od początky to sobie sam odpowiesz czy pasuje, bo będziesz kumał ET i inne parametry i na co trzeba zwrócić uwagę.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-11-2011 o 16:18

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Jeżdżą na stalówkach bo wygląd nie dla wszystkich ma priorytetowe znaczenie.