No cóż szanowni forumowicze, halogeny swieca jak ta lala.
A instalacja jest gdyby ktos potrzebował porady w tym temacie sluze rada.
Pozdrawiam.
No cóż szanowni forumowicze, halogeny swieca jak ta lala.
A instalacja jest gdyby ktos potrzebował porady w tym temacie sluze rada.
Pozdrawiam.
to fajnie ze ci sie udalo .jak mozesz zrob opis i fotki i wklej to do dzialu ,,zrob sam,,
hmm no na fotki troszke za pozno poniewaz poskladane wszystko w jako tak acalosć
A co do opisu nei jest to strasznei skomplikowane - (sluze pomoca mailowa lub PW) - chociaz w sumie moze mi się uda sklecic jakis krotki opis.
proszę o pilną pomoc ,kable pod maską mam do halogenów a w środku tu gdzie miejsce przełącznika nie znalazłem .proszę o podpowiedź gdzie szukać i czego.![]()
wąski
lepiej zamiast w halogeny zainwestowac w xenony
te fabryczne swiatełka w 155 mi cos nie wystarczają
w oryginalnej istalacji mozna sie zaszukac moim zdaniem lepiej pare nowych kabli pociągnac...Napisał tomek1223
w przeąłczniku masz 3 wyjscia z tego co pamietam, jeden to minus do podswietlenia a pozostale dwa do załączenia prądu ktory wczesniej bierzesz z pozycyjnych, dalej kabel przed halogenami prowadzisz przez przekaźnik i do halogenów i gra..
halogeny w 155 to fajna sprawa, ladnei dziurzyska oswietlają...
Poszukaj kostki do przelacznika w tunelu tu gdzie bedzie przelacznik- bo rozumiem ze bedziesz mial org. wlacznik halogenow ?Napisał tomek1223
Kostka moze byc rowniez kolo lewarka biegow zdejmi delikatnie mieszek i popatrz pod nim.
I tak jak pisze ALFISTA ta kostka powinna miec 3 styki.
I sprawdz czy masz wszstkie przekazniki na tablicy z bezpiecznikami.
AHA lamentujesz o szybka odpowiedz na PW -rozpisuje sie szczegolowo itp. chce wyslac a tu zonk ODBIORCA ma wylaczone PW.
Na początku przepraszam kolegów ale nawet niewiedziałem że mam wyłączone PW-już działa,a z kabelkami sprawa wygląda następująco:
-niema wsadzonego przekaźnika od halogenów,
-pod mieszkiem lewarka zaglądałem i niewidziałem żadnych kabli,tu gdzie przełącznik także , za to wisi mi pare kabli nad bezpiecznikami i jakaś kostka niepodłączona,ale jeszcze poszukam dokładniej.
-jeśli możesz napisz mi jakie kolory kabli dochodzą ci do przełącznika(miałeś też je tam schowane).
Z góry dziękuje za pomoc...
wąski
I po problemie-kabelki znalazły się ale dopiero po rozebraniu całego tunelu-halogeniki już świecą.Dziękuje kolegom za pomoc i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2008.![]()
wąski
to moze w wolnej chwili bys opisal krok po kroku jak to fachowo zrobiles w zrob to sam?? napewno sie kiedys przyda taki opis...