mi również nigdy nie pokazywał mniej niż 4 kreski, przeważnie jest 5...oczywiście nie zmienia to faktu, że badanie bagnetem bezcenne![]()
mi również nigdy nie pokazywał mniej niż 4 kreski, przeważnie jest 5...oczywiście nie zmienia to faktu, że badanie bagnetem bezcenne![]()
Born to be wild.
jak sprawdzic znalezc funkcje stanu oleju na wyswietlaczu?
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 10-11-2011 o 06:46
Jeżeli na bagnecie mam odrobinę więcej, niż maks, to na wyświetlaczu mam wszystkie kreski. Ale jeśli na bagnecie mam dokładnie maks, to na wyświetlaczu brakuje jednej kreski.
U mnie jest tak samo jak u jeremi'ego.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
W 147 też było podobnie (o ile pamiętam).
Widocznie taka jest zasada/tradycja w AR.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
A u mnie jest inaczej. Jak mam maks na bagnecie, to jest maks na wyswietlaczu.
P.S. Brak polskich znakow, drodzy modzi.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Generalnie wskazania na bagnecie i w kompie powinny sie pokrywac ale zawsze lepiej sprawdzac tradycyjnie bagnetem.
U siebie jak narazie tez nie stwierdzilem roznic w obu wskazaniach.
ja wymienialem olej 2000 km temu i jak wkladam kluczyk to pokazuje mi full,a potrafie gdzies pojechac zgasic auto i za 4 h przy tej samej czynnosci juz pokazuje mi jedna kreske mniej.Gasze auto i znow odpalam za jakies przykladowe 60 min i mam znowu max.Na bagnecie mam OK bo sprawdzalem jakis tydzien temu.Elektronika zyje wlasnym zyciem i tyle.Czasami przy odpaleniu mam komunikat od temp.plynu chlodniczego ale jest wszystko ok(mialem takie 2 sytuacje).Po wymianie swiec mam juz spokoj z kontrolka swiec i odpala elegancko-lepiej niz przy wyzszych temp.