Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: wymiana kierownicy i przełącznika zespolonego na ten po FL

Sparco123
    Gość

Domyślnie wymiana kierownicy i przełącznika zespolonego na ten po FL

Więc to by miało wyglądać tak (przepraszam jak piszę głupoty ale właśnie dlatego pytam czy to ma sens):
    - wymiana kierownicy na nową po lifcie ze sterowaniem radiem, następnie przerobić sterowanie do radia sony (przy pomocy lutowncy i oryginalnego pilota sony)
    - jako że posiadam nie oryginalny tempomat, chciałem wymienić cały przełącznik zespolony na ten po lifcie z oryginalną manetką tempomatu

Teraz tylko pytanie czy ktoś już coś podobnego robił i czy to ma możliwość powodzenia (chodzi głównie o przełącznik)??

Użytkownik Świeżak Avatar SEBA-SB
    Mieszka w
    RADOM
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9 150KM

Domyślnie

podpinam się do pytania, mi chodzi głownie czy można zmienić kierownice starą na tą po lifcie? Jest z tym problem?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Nie ma problema
    przerobic mozesz za pomoca interfejsa pokd kazde radio jest inny (nie pamietam nazwy uni cos tam ) bylo na forum
    z tempomatem nei powinno byc problema bo to jedna tasma wiec sobie znajdziesz skoro radio ma 3 sciezki tylko
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

raps88
    Gość

Domyślnie

Odświeżam temat bo mnie też naszło na sterowaniu radiem mi nie zależy. Kierownica będzie pasować bez żadnego przerabiania? Znacznie bardziej podoba mi się ta po FL.
    I jak ktoś by mógł załatwić/nakierować mnie na tę po FL byłbym baaardzo wdzięczny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Kierownica nie pasuje. Już było na forum o takich zmianach wiele postów. W kierownicy po FL jest inne przejście kabla do Airbag i jeszcze kilka różnic, których bez przeróbek się nie obejdzie. Zresztą nie wiem czy przeróbki tutaj dadzą cokolwiek.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

AFAIK to od tak nie bedzie pasowala.

Karol Gileta
    Gość

Domyślnie

A mam podobne pytanie, dlatego podepnę się tutaj - gdy chcę dorzucić kierownicę ze sterowaniem, to jest to możliwe? Zakładam że są jakieś dodatkowe kabelki - wystraczy je podpiąć i będzie śmigać? A do tego - jeśli poduszka wystrzeliła, to wystarczy ją wymienić na nową czy coś jeszcze trzeba zrobić?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Który rocznik alfy? Wnętrze po lifcie?

Karol Gileta
    Gość

Domyślnie

Tak, wnętrze po lifcie, kilka mam na oku, które sterowania z kierownicy nie mają, a mój rozbitek takie posiada, tylko że poduszka jest wystrzelona, więc bym sobie przełożył, jeśli się da

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Karol Gileta Zobacz post
    A mam podobne pytanie, dlatego podepnę się tutaj - gdy chcę dorzucić kierownicę ze sterowaniem, to jest to możliwe? Zakładam że są jakieś dodatkowe kabelki - wystraczy je podpiąć i będzie śmigać? A do tego - jeśli poduszka wystrzeliła, to wystarczy ją wymienić na nową czy coś jeszcze trzeba zrobić?
    Nie wystarczy jej wymienić. Jeszcze jest sensor, który też należy wymienić. O zamianie na kierownicę z multifunkcją jest kilka tematów na forum a w skrócie to musisz mieć: nową wiązkę w kolumnie kierowniczej, inną taśmę przy kierownicy i trochę pojęcia.