Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: BRC Light zmiana temperatury i czasu przełanczania na lpg?

saydor23
    Gość

Domyślnie BRC Light zmiana temperatury i czasu przełanczania na lpg?

Witam,

Mam pytanko, czy istnieje możliwość zmniejszenia temp. przełanczania na lpg? ( z tego co mi wiadomo jest to ustawione standardowo na 42 stopnie) i czy istnieje też opcja zmiany czas przełanczania na lpg przy rozgrzanym silniku? ( standardowo ustawione na 90 sekund przy temp. powyrzej 60 stopni). Prosze o opinie.

Pozdrawiam,

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Ja mam wprawdzie STAG'a, ale mam ustawione przełączanie na LPG jak silnik osiągnie 30 stopni. A przy "rozgrzanym" (czyli powyżej tych 30 stopni) silniku na LPG przełącza się po 3 sekundach. Więc pewnie w BRC też się da.
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

da się ja ma w prawdzie sequenta 24 ale się da 30 stopni śmiało możesz ustawić czas też można zmienić u mnie to jest chwila ile to ci nie powiem teraz dokładnie ale 30 sekund to maks

tarantula
    Gość

Domyślnie

witam,a jam mam instalacje AG vectra b 1.8 16v 99rok mi po 5 minutach przęłącza się na gaz można też ustawić te 30stopni z tego co wiem jest na 50,ale czy ta zmiana nie zaszkodzi

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

30 nie zaszkodzi na pewno a silnik 30 stopni załapie nawet przy mrozie po góra 2 minutach

maryla
    Gość

Domyślnie

ja posiadam instalację kme aby przyspieszyć przełączanie zaproponowali założenie pokrowca na reduktor jak będę na przeglądzie muszę podpatrzeć temperaturę jaką mi ustawili.

tarantula
    Gość

Domyślnie vectra 1.8 16v

Cytat Napisał zieluch111 Zobacz post
    30 nie zaszkodzi na pewno a silnik 30 stopni załapie nawet przy mrozie po góra 2 minutach
    ustawił mi na 30 stopni i z rana po 30 sek.przełączał się na gaz to zdecydowanie za szybko,bo po chwili silnik zgasł i były problemy z odpaleniem auta.Pojechalem ponownie i przestawił mi na 35 stopni i teraz z rańca znów z zegarkiem na ręku wychodzi mi 5 min.Panowie jakieś porady czy tak zostawić czy tam czasami jakieś opuznienie się ustawia.Czy może tak zostawić

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał tarantula Zobacz post
    Pojechalem ponownie i przestawił mi na 35 stopni i teraz z rańca znów z zegarkiem na ręku wychodzi mi 5 min.Panowie jakieś porady czy tak zostawić czy tam czasami jakieś opuznienie się ustawia.Czy może tak zostawić
    Sprawdź czy masz sprawny termostat.Przy otwartym (zepsutym) termostacie auto będzie się długo rozgrzewało.
    Moja Bella

tarantula
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Sprawdź czy masz sprawny termostat.Przy otwartym (zepsutym) termostacie auto będzie się długo rozgrzewało.
    termostat jest w porządku sprawdzany niedawno przy wymianie plynu chłodniczego.Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Może nie ten czujnik mierzy temperaturę, mi koleś ustawił inny czujnik na te 35 stopni i od razu zaskakiwał gaz po dosłownie 20 sekundach i musiałem z palca włączać gaz przez kilka dni, może u ciebie jest odwrotnie