+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Możesz mi powiedzieć dokładnie które parametry w alfadiagu zmierzyć i wrzucić bo jestem zielony w tej kwestii. I pytanie jeszcze ważniejsze czy da się to zrobić w wersji demo?
Jak dla mnie przepływ powietrza za mały
mam AR147 2.0 TS i pali podobnie. po miescie jak jezdze to srednio w okolicach 13 l , jak wyjade na trase potrafi zbic do 9 l .
Komputery, wykresy owszem ważna rzecz.
Ale z doświadczenia wiem że na duże spalanie wpływ ma ogólny mechaniczny stan auta.
Jeśli będzie : zła zbieżność , złe ciśnienie w kołach , zatarte łożyska , blokujące hamulce , przepuszczający termostat ,
zapchany filtr powietrza , złe paliwo , ciężka noga .
To żadne zmiany parametrów kompa nie są wstanie zmniejszyć spalania.
Moja Bella
ciśnienie jest ok, termostat też ok. temperatura czały czas 90 ogrzewanie idealnie działa, filtr do wymiany ale nie sądzę żeby jakoś bardzo drastycznie zmienił spalanie ale wymienie w przyszłym tyg. reszta rzeczy do sprawdzenia problem tylko w tym, że komputerem mogę sobie sprawdzić sam za darmo a z resztą rzeczy musze jechać do mechanika także wolę zacząć od tego![]()
mógłby mi ktoś powiedzieć które konkretnie rzeczy zbadać alfadiagiem?
Wcześniej ktoś wspomniał, że za mały przepływ powietrza. Zmierz Alfadiagiem. Ja niedawno mierzyłem w tym wątku http://www.forum.alfaholicy.org/147/...d_silnika.html na 3-ciej stronie przepływkę i wyszło mi to tak:
A też mam 2.0 TS.
jutro wymienię filtr powietrza i sprawdzę to jeszcze raz. co poza tym powinienem sprawdzić? fajnie byłoby gdyby ktoś podał konkretne nazwy parametrów bo jest tego masa w alfadiagu.