po prostu kupiłem fele z oponkami 225/45 na 1-2 sezony to też pytamzobaczymy co to będzie
![]()
po prostu kupiłem fele z oponkami 225/45 na 1-2 sezony to też pytamzobaczymy co to będzie
![]()
A masz seryjny zawias czy coś niżej?
Jaka szerokość felgi i ET? - to też ma znaczenie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Zawias seryjny. Fela ET 35, szerokość 7,5 (?). Jest to model Toora T670 (5x 100 z pływakami).
Przy szerokości 7,5" i ET 35 może i zmieścisz się jakoś żeby nie obcierał - będziesz miał okazję do testów.
Przy 8", ET 30 na obniżonym zawiasie u mnie oponka wytarła kawałek nadkola. I przycierała na "hopkach" nawet gdy jechałem sam.
Przyjdzie wiosna - będę testowałDzięki wszystkim za wszystkie info!
Wytniesz nożem do tapet kawałki nadkola najwyżej....hehe
A później tylko będzie nasłuchiwał jak mu kamyki trzeszczą po błotniku....
No to był żarcik taki że niby śmiesznie jestale jakby się trochę pobawił to można by zesztukować nadkola takie żeby nie obcierały zawsze jakieś druciarstwo można uskutecznić
![]()
Wiem, wiem - wyczułem żarcik. Niestety w tym przypadku nie jest to takie łatwe - sam muszę zabrać się za naprawę tego co mi ostatnio wyszarpało jak miałem szersze koła. Na zimę nawet jakaś prowizorka byłaby dobra bo niestety zakup całego nadkola nie jest taki prosty. W przypadku tyłu nie ma zamienników a używki czasem są w podobnym stanie do mojego obecnego.
jakbyś miał jakieś płachty z jakiegoś tworzywa sztucznego zawsze można próbować rzeźbića potem nitownica i sklecać do kupy. Rzeźba w kupie troche taka właśnie