Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Kupiona tydz temu Alfa romeo 147

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

hehe znam to wziety kredyt na Mondeo mk3 w pb po 5 dniach Alfa stala pod domem a kredyt odstapiony

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał mikaak Zobacz post
    Wracając do tematu raczej polecam ASO Alfy, albo jakiś pobliski salon Bosch Service
    ASO? Ja bym raczej nie polecał, chyba, że tylko do diagnostyki komputerowej Examinerem. Bo do naprawy to nie bardzo bo raczej Cie z kasy zgolą, a przy Alfie mechanicy lubią to robić. Co do Bosh Service to polecasz dlatego, że znasz i korzystałeś z ich usług czy ze względu na domenę firmy Bosh. Pytam bo widzę, żeś z KWA więc moje tereny troche, a powiem, że np Bosh Service w Suchej B. do zbyt warsztatów nie należy, drogo i w dodatku tragiczny poziom usług. Jeśli możesz to rozwiń nieco swoją wypowiedź.
    Jestem Szymon, mam 28 lat i jestem Alfaholikiem.

Moje Belle:
    obecna - 159FL SW 1.9 JTDm 16v '09: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...wsza_159_.html
    była - 156FL SW 1.9 JTDm 16v '04: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lbiciela_.html
    była - 156 Sedan 2.5 V6 24V '00: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._v6_busso.html
    była - 156FL Sedan 1.9 JTDm 16v '03: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

mikaak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał matiuk Zobacz post
    ASO? Ja bym raczej nie polecał, chyba, że tylko do diagnostyki komputerowej Examinerem. Bo do naprawy to nie bardzo bo raczej Cie z kasy zgolą, a przy Alfie mechanicy lubią to robić. Co do Bosh Service to polecasz dlatego, że znasz i korzystałeś z ich usług czy ze względu na domenę firmy Bosh. Pytam bo widzę, żeś z KWA więc moje tereny troche, a powiem, że np Bosh Service w Suchej B. do zbyt warsztatów nie należy, drogo i w dodatku tragiczny poziom usług. Jeśli możesz to rozwiń nieco swoją wypowiedź.
    Tak, chodziło mi o tylko sprawdzenie samochodu w ASO lub Bosch Service Sprzęt mają dobry i fachowców też wiec mogą Ci powiedzieć co warto zrobić, a z czym można poczekać, a gdzie to naprawisz to już Twój wybór. A faktycznie naprawa u nich to czasem nieziemskie koszty

Jeżeli chodzi o Bosch Service to korzystałem z usług Drabczyk Bosch Service w Tomicach. Ale tylko raz, lub dwa razy. Najtańsi nie są, ale znam kilka samochodów, które były tam robione i właściciele byli zadowoleni.

Na chwilę obecną korzystam z New Car Badura w Kalwarii Zebrzydowskiej (ASO FIAT). Odkąd kupiłem Alfe zacząłem tam jeździć ze względu na to, że mają ASO FIAT, a chciałem kontynuować książkę serwisową i tak już zostalem. Ceny dobre, robota fachowa. 80-90% napraw/wymian jakie robiłem to właśnie tam. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    AR 147 1.6 105KM

Domyślnie

Dokładnie! ASO wcale nie ma drogiej robocizny.
    Kilka razry porównywałem wcześniej ceny z innymi warsztatami i np
    1) wymiana rozrządu z pompą w TS 105 KM droższa w ASO o 50zl,
    2) wymiana tulejek na stabilizatorze +20zl.
    Różnice nie duże a jakoś bardziej ufam im niż "magikom" od wszystkiego.
    Chyba że ktoś ma blisko do Pablo albo na Saską do Krakowa
    Alfe kupuje się sercem a nie rozumem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Mam takie same odczucia.
    W ASO w Ostrowie Wielkopolskim w którym robiłem rozrząd ceny porównywalne z innymi nie zrzeszonymi warsztatami.
    I mówię tu o warsztatach renomowanych cenionych w swojej okolicy.
    A oni myślę tu o ASO robią na bieżąco Alfe , Lańce i Fiata więc powinni mieć większe doświadczenie .
    Moja Bella

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

fajne aso macie
    ja do tych w mojej okolicy to się nawet nie zbliżam
    no chyba że po jakieś spinki itp

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

W maju w ASO W Grabowie koło Kalisza za kompletny przegląd klimatyzacji zapłaciłem 380zł.
    -wymiana filtrów 2 szt
    - odgrzybianie przez ozonowanie
    -sprawdzenie i uzupełnienie czynnika chłodzoącego
    -kalibracja klimatronika (cokolwiek by to miało znaczyć)
    Całość trwała około 3h.
    Z usługi jestem zadowolony do dzisiaj z klimą nic złego się nie dzieje.
    Nic przy tym nie poniszczyli ani nie złamali wiedzieli gdzie co jest nie musieli szukać na ciemno.
    Czy to drogo ?
    Moja Bella

Użytkownik Rowerzysta Avatar Vivaldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 147 1.9JTD 16V

Domyślnie

Tak wracając do głównego wątku... zainteresuj się rozrządem, a jak nie wiesz czy i kiedy był robiony to wymień. Przy okazji pompę wody też bo mogła być od 2001 nie ruszana.
    Co do ASO to jeżdżę tam w ostateczności ze względu na ceny. Najlepiej mieć jednego mechanika który się na Alfach zna i nie jest partaczem czy ździercą

Redaktor Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    jest AR 147 jtd `05 (byla 155 1,8 ts)

Domyślnie

Kolego przyjedź w sobotę pod Karolinkę to sobie pogadamy.
    Tak jak pisał którys z kolegów wcześniej zajrzyj do działu odpowiedniego działu na forum np. tu http://www.forum.alfaholicy.org/doln...pot_opole.html

jorgu91
    Gość

Domyślnie

oczywiscie bede godzina 15 pod leroy