Ale 130konnego Golfa bez problemu. Dodam, ze górka wyjazd z garażu jest naprawdę stroma - na wyjeździe ledwie przechodzi auto.
131konny AFV zapewne, i Cię ASR przechytrzył ? Jeepa trzeba kupić jak golf nie umiał wjechać pod górke![]()
Seria 1.9 115 po chipie, chodziło głównie o spalanie i moment, stąd delikatnie.
Nie wiem, jak jest to zrealizowane w mocniejszych autach, ale tutaj ASR obcina doładowanie. Teraz sobie wyobraź - zimny silnik, minutę klepie w garażu i wyjazd w górę pod kątem 40 stopni. Dusi go całkowicie, więc wyjazd z 3tys rpm aż do szczytu, potem powoli już tyłek wyciągam żeby nie zawadzić progami o ziemię![]()
może kolega nie ma pojęcia jak to ma działać.
W VW ten system bardzo mnie denerwował.
A Alfie działał ok i pozwalał dynamicznie ruszyć bez buksowania kół, ale na szczescie nie odbierał zbyt duzo mocy, działał płynnie prawie niezauważalnie.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Dobry kierowca potrafi dynamicznie ruszać i bez asrAle jak każdy system, jeden dopracowany bardziej, drugi mniej.
Cześć, zauważyłem, że nie działa mi ASR. Kontrolka błędu nie świeci, lecz koła boksują (nie zapala się też trójkącik w kółeczku - przed wymianą zawieszenia się zapalał).
Zauważyłem, że mam przerwane jakieś przewody (załącznik).
Moje pytanie brzmi: co to za czujnik, od którego jest przerwany przewód (ASR?). Na zdjęciu numer 2 również kolejny przewód przerwany (zaznaczony czeerwonym prostokątem). Zdjęcia z lewego, przedniego koła.
Proszę Was o odpowiedź.
Dzięki!![]()
Ten u góry to czujnik zużycia klocków , a ten na dole to zapewne przewód od czujnika abs (asr z niego korzysta) .
Odnośnie starych postów to w alfie asr pozwala na delikatny uślizg co mi się podoba bo nie muli auta jak trzeba szybko ruszyć na skrzyżowaniu (chociaż i tak z reguły wyłączam ) w moim poprzednim reno 3.5 tak zamulał że zamiast korzystać z 250koni to ruszał jak cc700 na gazie (tam obowiązkowo był wyłączany )
Ok, skoro ten na dole to czujnik ABS, a jest niby przerwany, to dlaczego działa ABS?![]()