Mam Tbi i w mieście jadąc w korkach Warszawy, potrafi wychlipać 15, podobno w średnich warunkach miejskich 12. Chciałbym zobaczyć te 12Ale silnik polecam każdemu
![]()
Mam Tbi i w mieście jadąc w korkach Warszawy, potrafi wychlipać 15, podobno w średnich warunkach miejskich 12. Chciałbym zobaczyć te 12Ale silnik polecam każdemu
![]()
Zimny diesel 4,8 litra na setkę też pewnie nie pali...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Wybór optymalny pod względem ekonomii.O ile w ciepłe dni na miasto diesel nie jest najgorszy,o tyle w zimę lepiej zastanowić się nad jakims webasto.Super sprawa i pewnie do 159 mozna zamówić fabrycznie.Na dpf są sposoby,zresztą w cromie mam ten cud ekologii i nie jest tak najgorzej,a auto jeździ duzo po mieście.Jeśli raz w miesiącu zrobisz trasę to nie bedzie źle.Sam raz na tydzień wyjeżdżam za miasto jadę te 10min stałą prędkościa obrotową ( wcale nie potrzebne 3000 i więcej,wystarczy spokojnie jechać 2500) i wszystko ładnie się wypala,choć powoli przymierzam się do operacji amputacji ze względu na późniejszy program.
Jaka wersja mocy ??
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 17-11-2011 o 15:20
Pandolino pisal wczesniej: 2.0 JTD 170 KM.
Z ciekawosci sprawdzilem na stronie Alfy i nie widze webasto w opcjach. Ciekawe ile kosztuje dolozenie uniwersalnego ogrzewania do 159. Sam jestem zainteresowany zalozeniem u siebie (ale nie w GT), tyle ze w jednym serwisie zaspiewali mi 7000zl :/
Pozdro,
Bartas
W mieście przy dystansach ~10km dziennie, spalanie w 2.0 wychodzi mi w granicach 8-10l. Poza tym będziesz musiał z nim pojechać co jakiś czas poza miasto, bo komunikaty o zapchanym DPF cię dobiją.
Za każdym razem jak się pojawią min. 20min bezsensownej jazdy i straconego paliwa.
Gorzej jak akurat jedziesz na spotkanie i juz masz sie zatrzymac a tu klops - komunikat: oczyszczanie DPF. I jak klientowi wytlumaczysz 20min spoznienia? "To auto jest tak super, ze po prostu chce sie nim ciagle jezdzic"))
Niestety to jest bolaczka chyba wszystkich nowych diesli. W Insignii 2.0CDTI mialem to samo. Nawet dawali taka duza kartke A4 z ostrzezeniem, zeby nie wylaczac silnika jak sie oczyszcza DPF, bo mozna uszkodzic auto. Jak jezdzisz tylko po miescie (nie daj Boze, bo jakims zakorkowanym) to bardzo latwo o komunikat DPF. Ale tak jak pisza koledzy, raz w tygodniu wyjazd w trase powinien pomoc. Tak samo jazda na wyzszych obrotach (nie koniecznie szybko)
Pozdro,
Bartas
Spokojnie, za niedługo ceny paliwa będą tak wysokie, że Alfiki będzie trzymać w garażu.
Ja mam benzyniaka i kiedyś za paliwo płaciłem więcej niż ci co mają Diesla.
I co? ceny się prawie wyrównały.
Ceny paliwa mnie dobijają. Mieszkam w Krakowie i tak wysokie ceny paliw koncerny tłumaczą dostosowaniem się cenowo do turystów. Ale jakoś nie wydaje mi się, żeby turyście jeździli po Krakowie samochodami - tzn może i się zdarzają, ale jest ich pewnie garstka.
Byłem w święta w rodzinnych stronach (Bielsko-Biała i okolice Czechowic-Dziedzic) olej napędowy tańszy o 20 gr/L, a przejeżdżając przez Zawiercie (woj. śląskie) to litr był tańszy o 40gr/L w porównaniu z Krakowem - MASAKRA!
A odpowiadając na pytanie zamieszczone duużo wcześniej - odebrałem w końcu swoją AR 159 2,0 JTDM - i po nie całym miesiącu zrobiłem nią ponad 1500 km. Jeździ się nią cudnie.
Jeżdżąc po mieście (Kraków - cały czas korki) spala na zimnym silniki około 10L/100km; na ciepłym około litr mniej. Natomiast trasa przy 130-140km/h 7L/100km. Udało mi się nawet przy prędkości 100km/h zejść do poziomu 6,4l/100km.
No nic przyjemniejszego - tylko lać i jeździć![]()
Gratulacje i zadowolenia z jazdy!