Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: Ar 156 pakiet chrom rady

Johnson
    Gość

Domyślnie Ar 156 pakiet chrom rady

Witam was drodzy forumowicze myślę o zakupie chromowanych listw do mojej alfy 156... na tylni bagażnik co chyba wszystko znają oraz na boczne szyby
    http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
    są w tej aukcji tylko mam zamiary zrobić obwódki całych bocznych szyb a nie tylko u dołu czy ktoś z was to robił jak to wygląda? tam jest napisane że się te listwy przykleja do uszczelek nie będą przez to zbytnio odstawać dając tandetny efekt ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Przy obklejeniu szyb dookoła nawet jak nie będą odstawać to efekt może być tandetny.
    Jaki kolor auta?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Pakiet chrom... Co to ma niby dawać?

Znajdź sobie 156 z takimi wynalazkami (będzie trudno bo ich chwała Bogu wiele nie ma...) i zobacz, jak to jest wykończone. To zwykła "tjuningowa" taśma cięta z rolki bez zaokrągleń na końcach itd. W sklepach kosztuje 5-7 zł za metr więc policz sobie ile zarabiają na tej aukcji i zastanów się czy aby chcesz tak auto okaleczyć. Z daleka może to robić wrażenie estetyczne (nie dla mnie) ale z bliska to czysty fajans i do tego mało trwały.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Było już o tych listwach..... np. http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post332383

Johnson
    Gość

Domyślnie

kolor auta czarny, widzę sporo samochodów z takimi obramówkami i z listwa na bagażniku tylko one pewnie maja to w oryginale, i szczerze mi się to bardzo podoba tylko zalezy jak by to było w alfie.. jak by to było zamiast uszczelek to pewnie bylo by ok ale jak nakleje to na uszczelke to może być lipa

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

W tym właśnie rzecz - ale nie problem jechać do motoryzacyjnego - sprzedają takie przyklejane listewki na metry - kupić kawałek, sprawdzić i ocenić.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Obi.Wan
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    AR 156 1.8TS

Domyślnie

Ja jestem na nie z takimi listwami ale dam ci dobrą radę jak już je założysz to na końcach tam gdzie będzie ucięta ta lista to weź ją zalej delikatnie np klejem z pistoletu bo jak ci się tam woda dostanie to będą się robić brązowe

Johnson
    Gość

Domyślnie

takie listwy fajnie wyglądają na grilu to myśle by chociaż na bagażniku załozyć i podstawe po bokach a nie do okoła szyby bo moge to spieprzyć wie ktoś gdzie to można kupić bo na allegro chyba przesadzaja z cenami

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

nie rób Passata z Alfy kolego i daj sobie spokój z tym...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Nie chce kolegi zniechęcać, ale moim zdaniem to wieś tańczy i śpiewa takie coś... a szczególnie już na bagażniku... Moim zdaniem niektóre samochody pewnych koncernów nawet ori listwy mają wsiowe... A co dopiero jak się założy takie "hiper tjuninigi" "najwyższej" Chińskiej jakości... Jestem na nie

Jak już musisz mieć coś więcej chromowanego to ewentualnie na dole szyb, ale to w ostateczności... (jak musisz, bo moim zdaniem nawet to będzie lipnie wyglądać).

Lepiej odpicować wygląd scudetto (wypolerować itp ;] ale nie dodawać "siatexa" )