No odpięcie przepływki miało byc kolejnym po przeczyszczeniu overboostu. Dziś sobie wyjechałem na świeże powietrze i przyglądnąłem się silnikowi w celu odnalezienia overboostu.
Zauważyłem że turbina u mnie jest zakryta blachą ale gruszkę widać na wierzchu.
Nic nie odpinałem od samochodu tylko chciałem sprawzić czy gruszka pracuje. Okazało się że po przegazowaniu auta do maximum gruszka która miała niby pracować ani drgnęła.
Jak wygasiłem autko to spróbowałem poruszyć gruszką własnoręcznie i owszem, udało mi się. (mogłem ruszać sworzniem który wchodzi do gruszki).
Od spodu gruszki wychodzi niebieski wężyk który pewnie ma robić ciśnienie i od niższych obrotów "wypychać".
U mnie tak się nie dzieje. Gruszka i sworzeń stoi w miejscu.(mam nadzieję że jako laik jeszcze w tych sprawach dobrze patrzę,mogę się jednak mylić więc poprawcie mnie jeśli coś nie tak opisałem)
Czyli dużą prawdopodobnością jest zepsuty overboost??
Jak szedłem po niebieskiej rurce doszedłem do czegoś właśnie ale nie na pasie przednim tylko pod samochodem. Aby do tego dojść będę musiał podjechac na kanał na pewno.
Chciałbym aby ktoś sie wypowiedział odnośnie tego gdzie znajduje się dokładnie zaworek overboost w tej wersji.
Pozdrawiam