Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Temat: Koła stalowe do BRERY

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał julowalker Zobacz post
    Cóż za mankamenty jeśli można wiedzieć??
    Gdy założyłem je po raz pierwszy na wiosnę tego roku ,wszystko było miód malina , piękny wygląd + jazda z dużymi prędkościami ( pow. 150 kmh) bez żadnych niepokojących objawów . Na dzień dzisiejszy sytuacja wyglada tak ,że po pierwsze widać lekkie wykrzywienia , po drugie gdy lecę z dużą prędkością telepie budą i drży kierwonica . Zmieniłem właśnie na komplet oryginalnych kół ( mam na nich zimówki) i wszystko wróciło do normy . Nic nie trzęsie ,ani nie drży auto idzie jak po sznurku .
    Ostatnio edytowane przez rafter ; 21-11-2011 o 13:19
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Lightbulb

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Gdy założyłem je po raz pierwszy na wiosnę tego roku ,wszystko było miód malina , piękny wygląd + jazda z dużymi prędkościami ( pow. 150 kmh) bez żadnych niepokojących objawów . Na dzień dzisiejszy sytuacja wyglada tak ,że po pierwsze widać lekkie wykrzywienia , po drugie gdy lecę z dużą prędkością telepie budą i drży kierwonica . Zmieniłem właśnie na komplet oryginalnych kół ( mam na nich zimówki) i wszystko wróciło do normy . Nic nie trzęsie ,ani nie drży auto idzie jak po sznurku .
    Potwierdza się teza , że lepiej kupić używane oryginalne niż nowe g...o

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał julowalker Zobacz post
    Potwierdza się teza , że lepiej kupić używane oryginalne niż nowe g...o
    I druga teza że chytry dwa razy traci . Oryginalnych używek bałem się bo niewiadomo po jakich byłyby przejściach a salonowe ceny tego wzoru ,który wpadł mi w oko ,powalały , więc połaszczyłem się na chinola i mam za swoje .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    I druga teza że chytry dwa razy traci . Oryginalnych używek bałem się bo niewiadomo po jakich byłyby przejściach a salonowe ceny tego wzoru ,który wpadł mi w oko ,powalały , więc połaszczyłem się na chinola i mam za swoje .
    W takiej sytuacji zostaje np. śledzenie alledrogo , jakieś 2 miesiące temu trafiłem na nówki 18 z Giulietty
    za bodajże 2100 zł za komplet chyba nawet śruby w gratisie do tego były, stały dosłownie kilka godzin na portalu , ale trafiają się w normalnych cenach nowe oryginalne felgi. Na marginesie nadchodzi dobra pora na zakup jakiś obręczy na lato w dobrej cenie ;D

Żeby nie być gołosłownym http://allegro.pl/alfa-romeo-159-bre...941891174.html
    Ostatnio edytowane przez julowalker ; 22-11-2011 o 12:26

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

julowalker to nie jest Rial Lugano??

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Brera na stalówkach...ludzie, powaliło was? ja jezdze zimą na alu, oponki zimowe i gra muzyka
    Kurde, rajdowcy się znaleźli))
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no ja jestem takiego samego zdania jak KRS.Wolalbym co sezon przekladac nawet opony jakby mnie nie bylo stac na 2 komplety alu niz zarzucic sobie stalowki ale watpie zeby kolegow ktorzy maja brerki nie bylo stac na alu.

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Ja mam te same alu , przekladam i juz.
    I jakos nie wierze aby zima strasznie niszczyla i zżerala alu - n chyba ze po 10 sezonach zimowych
    Zielny - od tygodnia mam dokladnie te same zimówki , obaczymy jak sie spisza.
    Przez pierwsze 100-200 km mimo iz bylo sucho o temp na plusie to bella plywala przy predkosciach 140-160 , ale to norlamne przy nowych oponach.
    Teraz po okolo 1000 km juz sie przytarly i jest ok

superglide
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zielny1 Zobacz post
    chciałem zaaplikować blachy nie płaczcie Brerniaki bo mi zależało na tym aby było bezpiecznie a blacha w zimie to jednak blacha. węższa mniejsza wygodniejsza !
    To są stereotypy. Oryginalne felgi bardzo dobrze znoszą zimę, są wysokiej jakości. Wystarczy raz na kilka tygodni podjechać na myjkę wysokociśnieniową, prysnąć preparatem do felg i po paru minutach umyć lancą i wyglądają jak nowe. Zakładanie stalówek nie ma moim zdaniem sensu. Oczywiście można zaoszczędzić na kosztach opon zmieniając rozmiar felg na mniejszy, ale chcę zwrócić uwagę na taki paradoks, że niekoniecznie będzie to bezpieczniejsze rozwiązanie. Wiem z doświadczenia, że duży rozmiar kół poważnie zawęża możliwości wyboru zimówek i do wyboru zostaje naprawdę tylko kilka modeli z górnej półki. Dwa lata temu w ofercie internetowej 19-stek (rozmiar TI) było dwóch producentów, z czego w PL fizycznie udało mi się znaleźć.... 2 sztuki. Obecnie jest lepiej, można wybierać z 5 -6 modeli.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jar.w
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006

Domyślnie

Cytat Napisał superglide Zobacz post
    Oczywiście można zaoszczędzić na kosztach opon zmieniając rozmiar felg na mniejszy, ale chcę zwrócić uwagę na taki paradoks, że niekoniecznie będzie to bezpieczniejsze rozwiązanie. Wiem z doświadczenia, że duży rozmiar kół poważnie zawęża możliwości wyboru zimówek i do wyboru zostaje naprawdę tylko kilka modeli z górnej półki. Dwa lata temu w ofercie internetowej 19-stek (rozmiar TI) było dwóch producentów, z czego w PL fizycznie udało mi się znaleźć.... 2 sztuki. Obecnie jest lepiej, można wybierać z 5 -6 modeli.
    Nie do końca rozumiem dlaczego wybór mniejszych felg na zimę miałby być mnie bezpiecznym rozwiązaniem? Skoro wybór jest większy i cenowośc bardziej atrakcyjna, to bez żadnego "kombinowania" można sobie pozwolić na oponę z wyższej półki, abstrahując od pochlebnych opinii dla "węższych" opon na zimę.

Co do felg - niestety często ostatnio był poruszany temat "podrabianych" felg, więc pewnie przy zakupie nawet tych podawanych za oryginalne trzeba uważać...
    AR 159 Sportwagon Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006r. - Bestia
    Była:
    AR 156 Sportwagon FL | 1.9 JTDm 140KM | 2003r. - Bella