Czy ktos moze zmienial srodkowy panel??? Mam zwykly a chcialbym zmienic na taki z NAVI!!!
Czy ktos moze zmienial srodkowy panel??? Mam zwykly a chcialbym zmienic na taki z NAVI!!!
...masz świadomość że stracisz szufladkę i cup holder?![]()
no w sumie o tym nie pomyślałem
Ja nie zmieniałem ale wyjmowałem zarówno w wersji z szufladką jak i navi. Prosta sprawa. Zacząć musisz od wyjęcia radia. Zobaczysz wkręty które trzymają ten panel pod radiem. Odkręcasz i wyjmujesz. Panel navi jest na wcisk jak zwykłe radio. Ot cała filozofia
Co do sensowności zmiany to sam sobie musisz odpowiedzieć. Dla mnie najfajniejszym benefitem zw. z panelem navi jest telefon. Super się z niego korzysta. No i nawet jak masz wersję na CD to po zmianie softu robisz sobie mp3 w radiuJak chcesz pełną funkcjonalność tego urządzenia to musiałbyś jeszcze zamontować chociażby mikrofon do telefonu właśnie, antenę z GPS i przydałoby się sterowanie w kierownicy. Z tego co wiem po wymianie może Ci migać licznik kilometrów bo body komputer nie będzie rozpoznawał urządzenia. To chyba grubsza sprawa do ogarnięcia ale nie znam się na tym już.
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
Wiem, że do wyjęcia radia potrzebny jest jakiś sprzęt, ale można to zrobić czymś płaskim. Ja wyciągałemra radio podważając je nożem. Musisz tylko uważać, żeby nie zroić wgnieceń w bszyciu obok radia. Żeby nie uszkodzić skóry. Pamiętaj żeby zacząć od wykręcania radia, potem pójdzie gładko
a ja wlasnie cos nie moge wgrać do mojej nowego softa i nadal niestety nie mam mp3![]()
jasne ze mam oryginalne radio, tylko widze ze jest pozniej troche problemow, wgranie softa, sterowanie w kierownicy czy bedzie dzialalo??
Sterowanie w kierownicy będzie działało.