Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 132

Temat: SWAP 2,4 20v 175km w miejsce 1,9 16v

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    A kto tu pisał,że ja mam to robić ???
    To była przenośnia, to co tam napisałem, czyli co do zrozumienia tekstu się nikogo nie czepiaj
    Ja bym brał Pawła na Alfach to on żeby zjadł, a po Projektach drugiej firmy widać że koniuchów to będziesz miał nadmiar, ale raczej krótki to przebieg wytrzyma, te samochody wydaja się wyżyłowane.
    Swoja droga życzę powodzenia i żeby potem ten samochód długo jeździł bez awarii co najważniejsze
    Tak w ogóle to ja w swoim nie grzebię, ale z takiego powodu że do swojego podchodzę jak do jajka- dosłownie i za delikatny jestem
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 25-11-2011 o 21:26

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Racja, a plebs nie będzie się przejmował "tjunerami" którzy nawet jednej śrubki sami nie odkręcą a jarają się że sobie fajne auto zrobili - szkoda tylko że zrobił je ktoś inny. Tak to każdy głupi potrafi i zamiast się brandzlować że turbina będzie T666x24c7MB75 zamiast T@#$dupa87JPna100% po prostu oddać do warsztatu i powiedzieć - mam tyle a tyle kasy i chcę mieć ponad 200KM klekota, koniec. I ewentualnie wkleić wykres a nie brandzlować forum kilkoma tematami o swapach i cholera wie czym jeszcze, opisach wziętych z kosmosu, negocjacjach itp - po co pisać elaborat nt. turba jak i tak nie ty będziesz to montował??

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Racja, a plebs nie będzie się przejmował "tjunerami" którzy nawet jednej śrubki sami nie odkręcą a jarają się że sobie fajne auto zrobili - szkoda tylko że zrobił je ktoś inny. Tak to każdy głupi potrafi i zamiast się brandzlować że turbina będzie T666x24c7MB75 zamiast T@#$dupa87JPna100% po prostu oddać do warsztatu i powiedzieć - mam tyle a tyle kasy i chcę mieć ponad 200KM klekota, koniec. I ewentualnie wkleić wykres a nie brandzlować forum kilkoma tematami o swapach i cholera wie czym jeszcze, opisach wziętych z kosmosu, negocjacjach itp - po co pisać elaborat nt. turba jak i tak nie ty będziesz to montował??
    Well said. Mnie jako, ekhm, 'moderatora' zaraz tłum by chciał zjeść za takie słowa. Nie zmienia to faktu, że prawdopodobnie lepiej bym tego nie napisał, ewentualnie bardziej dosadnie. Bo według niektórych moderator nie ma prawa głosu, ma się tylko podporządkować nurtowi i dać się mu ponieść. Ewentualnie posprzątać w kuwecie, gdy kotki nabrudzą.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Nie chciałem dosadniej bo wpis został by usunięty.
    Dla mnie to tylko potwierdzenie że rybka zbliża się do poziomu niejakiego Kelbana, czekamy na kolejny filmik ze sprintu poliftowej 156 JTD, koniecznie z zielonym cyferblatem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

och Panowie..
    Rybak nigdzie nie pisał, że sam to robił. Nigdzie nie pisał, że ma zamiar robić to sam. Wiec czego sie ku*** czepiacie ?
    Rogal wywąchał dobrego klienta.. spawać mu się nie chciało to załatwił sobie tańszego spawacza i tyle. Koniec kropka.. a Wy od razu węszycie jakąś ścieme.
    Po co robi takie tematy jak ten ? Po to, żeby się rozeznać w temacie.. I nie podchodzić to tego "jak zrobią, tak zrobią" tylko nawinąć im odpowiedni tok myślenia i założenia tego co trzeba zrobić. Sam bym robił tak samo.
    Raz zrobił coś co było kilka tygodni niezłym pośmiewiskiem, teraz jest legendą forumową. Ale to nie znaczy, że wszystko co napisze jest ściemą.
    Bimsky NIESTETY masz "moda" wszędzie gdzie piszemy o mocnych dieslach wcinasz się z swoim "gnojowuz to nie Alfa". Nie zapominaj, że w każdym możliwym temacie nie jeździmy po benzynach, nieszczęsnych wariatorach czy braku momentu u dołu obrotów.. Zachowujemy trochę kultury i staramy się w ten sposób dbać o to, żebyście WY( czyli, właściciele samochodów benzynowych ) nie zaczynali kolejnej wojny PB vs ON, bo to niestety Wy ją najczęściej zaczynacie. Niestety są to 2 konstrukcje które przodują na rynku samochodów, co oznacza ze są czegoś warte i tyle

Rybak kur** zamknij im mordy i zrób Sobie zdjęcie przy przednim zderzaku z widocznym IC i wykresem w ręku. Inaczej ich nie nauczysz.
    Ostatnio edytowane przez omen ; 26-11-2011 o 02:10

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    och Panowie..
    Rybak nigdzie nie pisał, że sam to robił. Nigdzie nie pisał, że ma zamiar robić to sam. Wiec czego sie ku*** czepiacie ?
    Jak na razie to on podważał czyjeś umiejętności lub wiedzę. Rybak jest mistrzem internetowego onanizmu i każdy o tym wie. Nie jest ważny dla niego przekrój muszli turbiny czy kompresora ani tym bardziej kształt wirnika, tylko jakieś cyferki, których pewnie nawet sam nie rozumie.

Bimsky NIESTETY masz "moda" wszędzie gdzie piszemy o mocnych dieslach wcinasz się z swoim "gnojowuz to nie Alfa". Nie zapominaj, że w każdym możliwym temacie nie jeździmy po benzynach, nieszczęsnych wariatorach czy braku momentu u dołu obrotów.. Zachowujemy trochę kultury i staramy się w ten sposób dbać o to, żebyście WY( czyli, właściciele samochodów benzynowych ) nie zaczynali kolejnej wojny PB vs ON, bo to niestety Wy ją najczęściej zaczynacie. Niestety są to 2 konstrukcje które przodują na rynku samochodów, co oznacza ze są czegoś warte i tyle
    Niestety, BO? Bo nie włażę wam w dupsko przy każdej okazji i mówię otwarcie, że wasz brandzlung mnie nie rusza, a wręcz lekko bawi? Kolejna sprawa - chcecie, to sobie jeźdźcie po 'benzynach, nieszczęsnych wariatorach czy braku momentu u dołu obrotów' do woli, mnie to nawet nie muśnie ani nie dotknie. Pokażecie wtedy jaki jest wasz szacunek do historii i osiągnięć alfy (z przeszłości, bo teraz nie ma ŻADNYCH, pewnie dlatego że w ofercie same supersportowe jednostki wysokoobrotowe ;]), nic więcej.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

... i zrobił się fajny temat o swapie...
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Moim zdaniem na MODA sie nie nadajesz. Tak samo jak i Jagiel.
    Ktoś wchodzi Ci w dupsko ? Kto ?
    Rybak zadal ci jedno pytanie więc jak jesteś taki specjalista od AR odpowiedz.
    Piszesz o histroii.. a pomyśl o tym, że Alfa gdyby nie gnojowóz to już by nie istaniała.. Gdyby nie Fiat już by nie istaniała.. i każdy by powoli zapominał o takiej marce.
    Nikt nie ma żadnych zastrzeżen do historii AR

... i zrobił się fajny temat o swapie...
    Był do momentu w którym MODERATOT tego forum nie wkroczył z swoimi tekstami o gnojowozie.

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

omen, pamiętaj że na szacunek innych to sobie trzeba zasłużyć i jego ewentualna odbudowa trochę trwa a rybak jednym swoim występkiem spowodował że 99% tego forum traktuje go jako tzw. trolla a on sam utwierdza ich w przekonaniu że taki jest nie chcąc wrzucić tu fotek. I nie chodzi o to że jego fotki nie interesują czy co tam twierdzi - skoro miał czas i pomysł żeby zrobić debili z ludzi tu obecnych to niech się nie dziwi że inni traktują go jako debila, tym bardziej że nie chce zweryfikować swojej tożsamości i ostatecznie udowodnić że reszta nie jest ściemą.
    Dlatego też odpowiedzi są takie a nie inne.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Sorki, że się wpieprzę między przysłowiową wódkę a zakąskę, ale moderator zamiast podgrzewać tu co niektórych i doprowadzać do kolejnej wojenki, powinien wywalić wszystkie posty nie związane technicznie z tematem, czyli swapem i jego problemami. A najbardziej nadgorliwych odpowiednio nagrodzić.
    Bimski bez urazy i nic do Ciebie nie mam, ale ogarnij się i weź do roboty. Może w końcu zobaczę skończone twe dzieło na spocie.

Jakby nie było i ten post jest do usunięcia przy sprzątaniu.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77