tak jak w temacie
ma ktos instrukcje jak zdemontowac wszystkie badziewia i dostac sie do silniczka wycieraczek,bo znajac mnie napewno cos zlamie albo urwie bo nie zdemontuje w kolejnosci chyba ze nie ma zadnej filozofii.pomozcie
tak jak w temacie
ma ktos instrukcje jak zdemontowac wszystkie badziewia i dostac sie do silniczka wycieraczek,bo znajac mnie napewno cos zlamie albo urwie bo nie zdemontuje w kolejnosci chyba ze nie ma zadnej filozofii.pomozcie
poszukaj w dziale zrob to sam ,byl kiedys opis jak zdemontowac i jak naprawic ,szukamy a nie slizgamy sie po forum piszac i dublujac posty
Zdejmujesz podszybie w części po stronie kierowcy i masz wtedy dostęp do mechanizmu wycieraczek. Oczywiście najpierw odkręcasz wycieraczki a potem jest bodajże 4 śruby mocujące listwę (w tym jedna mało widoczna przy zawiasie maski). Jak już odkręcisz śrubki to uważaj przy podważaniu bo blisko szyby są jeszcze kołki, które lubią siedzieć mocno. Rób to w cieple, żeby plastik był bardziej elastyczny to większa szansa, że nic się nie połamie.
---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------
Też racja ale sam nie mogłem tego dziś znaleźć więc może błąd jakiś był...?
Cześć.
Żeby wyciągnąć silniczek z całą przekładnią nie ma żadnej filozofi.
Najpierw trzeba ściągnąć podszybie:
Odkręcasz wszystkie śruby mocujące plastiki podszybia, lewa i prawa strona (dwie śruby są ukryte w narożnikach pod spodem i nie widać ich na zewnątrz). Potem delikatnie chwytając za plastik podszybia wypinasz go z zaczepów. Są one od strony szyby.
Przed zdjęciem prawej strony musisz jeszcze zdemontować ramienia wycieraczek.
Po zdjęciu podszybia masz cały mechanizm widoczny - odpinasz wtyczkę z zasilaniem - jest pod osłoną silnika, odkręcasz trzy śruby imbusowe i cały mechanizm z silniczkiem masz w ręku.
Potem już tylko skorzystać z poradnika:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lfa_156_a.html
pozdro
krzyzie
---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
W dziale jest tylko opis jak naprawić, nie ma jak się do niego dostać![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Witam, a co robić jeżeli : a) śrubka od lewej części podszybia, ta przy rogu pod zaślepką ma wyrobioną główkę i nijak jej odkręcić, b) po odkręceniu śrubek od ramion wycieraczek i tak nie mogę ich wyjąc?![]()