Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: CB Radio w 166 - Gdzie najlepiej?

KamilloV8
    Gość

Domyślnie CB Radio w 166 - Gdzie najlepiej?

Witam wszystkich. Szukałem i doszukać się nie mogłem podobnego tematu. Chcę zamontować CB radio do swojej belli lecz niestety jak wiadomo tego miejsca jest wszędzie dużo a w praktyce mało chcę go zamontować tak żeby ani nie rzucało się w oczy ani żeby nie uszkodzić tapicerki. Jeśli ktoś z Was już ma - proszę o jakieś rady

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Sam stoję dokładnie przed takim samym problemem. Kiedyś na forum widziałem 166-tkę z CB-Radiem zamontowanym nad lewą nogą u kierowcy (mniej-więcej na wysokości kolana). Aktualnie w formie prowizorki moje CB jeździ sobie w tej wnęce pod podłokietnikiem.

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Ostatnio też tak myślałem, mój tata podkręcił pod podłokietnikiem a grucha lata luzem. Co do miejsca nad lewym kolanem to widziałem taką 156 lecz ja jestem trochę wysoki i ledwo mi się tam to kolano mieści

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

ja jak przed 166 wyciąłem dziurę pod włącznikiem świateł i było to super rozwiązanie. Na stałe i zawsze pod ręką. Jak kupiłem alfę też spróbwałem tego motywu w tym schowku po lewej w stronie pod włącznikiem świateł ( w tej odkręcanej pokrywie od bezpieczników) ale za mała jest za nią miejsca i radio za bardzo wystawało ( presiedent JOHNY II) póxniej troche pojeździło miedzy fotelem a tunelem ale nie pasowało mi to az sie zdenerwowałem i je sprzedałem. Nic to nie wnosi do tematu za bardzo ale po prostu - w 166 nie widzę na to miejsca

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Tak jak kolega wcześniej napisał, jak masz dość wąskie radio to super będzie grało pod podłokietnikiem (przykręcone do niego).Pozdr

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamko25
    Mieszka w
    dolny śląsk
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Paazik Zobacz post
    Tak jak kolega wcześniej napisał, jak masz dość wąskie radio to super będzie grało pod podłokietnikiem (przykręcone do niego).Pozdr

Tak, ale jak nie widać wyświetlacza pokręteł i trzeba szukać po omacku squelcha którego się przeciez często używa to takie miejsce jest bez sensu. Radio powinno być zamontowane panelem przednim do wzroku kierowcy. Chyba że coś takiego

http://allegro.pl/cb-radio-lafayette...937209221.html
    gdzie wszystko jest regulowane w "gruszce"

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

na dniach postaram się znajść jak najmniejsze radio, i wmontować pod podłokietnik a w sumie do ustawienia kanału jest jeden przycisk, można sobie je przed trasą włączyć i tylko regulować głośność bo w sumie tego pokrętła trudno nie "wymacać"

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

ja posiadam zestaw Midland Alan 42 multi + antenka President Florida (tak to wygląda http://allegro.pl/uwaga-zestaw-alan-...917794789.html ) , radio w całości schowane w podłokietniku gdy nie używam a antena w bagażniku, po wyciągnięciu i podłączeniu też nie zajmuje dużo miejsca, spokojnie leży wtedy pod podłokietnikiem.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

arni52
    Gość

Domyślnie

ja mam radio przykręcone pod podłoketnikiem i jest gitara nie rzuca się w oczy grucha leży pod radiem,wszystko pod ręką

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Uniden520xl "zamontowany" dość prowizorycznie, lecz w miarę estetycznie i przede wszystkim czytelnie - pomiędzy fotelem pasażera, a tunelem środkowym. Grucha i kabel spoczywają pod podłokietnikiem w tym schowku "na karty i monety". W każdym razie jest dość wygodnie, próbowałem różnych miejsc, lecz to okazuje się być najlepsze. Antena sirio ML145 - z tyłu na dachu,po lewej stronie.