Witam różnica w rozstawie śrub to [166] wiadomo 5x108 a [159] ma rozstaw 5x 110 czyli różnica 2mm słyszałem że da się taką różnice skorygować na śrubach pływających, ale czy ktoś już z was to zrobił ?.
Witam różnica w rozstawie śrub to [166] wiadomo 5x108 a [159] ma rozstaw 5x 110 czyli różnica 2mm słyszałem że da się taką różnice skorygować na śrubach pływających, ale czy ktoś już z was to zrobił ?.
Jest taka możliwość, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę czy ramiona felgi nie będą haczyć o zaciski dość spore...? Jeśli tak, to nie ma problemu![]()
kolega ma gruźlika więc problem z zaciskami odpada ;]
Czyli co piękne szprychy z 159 zawitają na wiosnę na mojej 166hura .
---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:33 ----------
No to czekam na potwierdzenie kogoś kto już próbował i czy podczas eksploatacji nie wynikły jakieś problemy.
na pływających wejdą ci na 99% :]
Tym mnie rozwaliłeś heheheheheehehe
A jeżeli chodzi o problemy to będą tylko takie jakie mogą wynikać ze śrub pływających. Jeżeli weźmiemy pod uwagę że możemy zastosować i dystanse i śruby pływające to można każde felgi do każdego auta założyć. Są nawet takie dystanse w które wkręcasz śruby piasty a w dystans w zupełnie innym rozstawie wkręcasz śruby felgi. Możesz nawet przykręcić pięciośrubowe felgi do czterośrubowej piastya czy i jak to jest bezpieczne to już wujek google Ci odpowie.
hehhe a co Ci tak rozbawiło??
bezpieczne czy nie, tego CI w 100% nawet wujek google nie powie, ale wejść wejdą .... :]
Gruźlikhehehehee
Niestety żadne adaptacje nie dają gwarancji bezpieczeństwa. Ale dla chcącego nic trudnego. A w googlu poczyta o różnych adapterach i ilu na tym jeździ.
Ja mam alu do 166 z oponami zimowymi 205/55/16 tel 502353668