Sebek chyba coś pomyliłeś, ja mówię o Vernecie bo takiego zdemontowałem i zamontowałem nowego.
Sebek chyba coś pomyliłeś, ja mówię o Vernecie bo takiego zdemontowałem i zamontowałem nowego.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Sebek skoro nie masz możliwości podpięcia pod kompa a na spot Ci szkoda kasy, to przeznacz ją na nowy termostat i temat masz zamknięty. Ot co szkoda naszych dywagacji, bo i tak nikt Ci nie powie czy masz zepsuty czy nie skoro Ty sam nie masz możliwości sprawdzenia tego organoleptycznie.
Termostat nie jest drogi, jak nie chcesz kupować z IC to zamów z Allegro, tam za "Verneta" zapłacisz ok 80zł, tylko gwarancji że oryginał żadnej.
spalanie 7.8l/100km
Gwarancji że będzie działał też żadnej, w sklepie chociaż z łatwością oddasz lub wymienisz na sprawny. Weź potem odeślij i udowodni sprzedawcy że nie był sprawny jak przyszedł? Ja preferuję kupno zawsze w jakimś porządnym sklepie motoryzacyjnym i faktura Vat i nie ma bata musi działać, jak nie, to reklamacja. A z allegro już nie raz miałem jaja że się sprzedawca "chował" i nie odbierał telefonów unikał kontaktu nie odpisywał na maila. Ech po co te nerwy, na rzecz tak błahą jak termostat, 230 zł i spokój na parę dobrych lat. Raz się wyda więcej i będzie cacy, zaoszczędzisz dziś , stracisz jutro. Stara prawda, chytry traci dwa razy.
Starczy na parę lat, to chyba bardzo optymistyczna wersja, mi starczył na rok
masz rację z kupowaniem na allegro, tym bardziej że ceny tych z allegro części nie odstają mocno tych z IC, dlatego teraz po wszystko walę do IC, mam spokój że jak coś nie będzie pasować albo się zepsuje to mam sklep na miejscu, a nie będę szukać gościa przez allegro i bawić się w odsyłki.
Dodam tylko że z Inter-Carsem jest tak fajnie, że jak z części jesteś niezadowolony z jakiegoś powodu to możesz im zwrócić bez podania przyczyny i na miejscu zwracają kasę, oczywiście jeśli tej części uprzednio nie zamontowałeś już w samochodzie![]()
Ostatnio edytowane przez motofan ; 28-11-2011 o 23:18 Powód: Update
spalanie 7.8l/100km
ja swojego verneta kupowałem przez allegro, mam nadzieję ze padł bo byłą to jakaś podróba![]()
spalanie 7.8l/100km
Podróba nie podróba, ale było by przyjemniej jak by działało. Z tego co coraz częściej czytam o Vernetach to co 3 działa. Koszty termostatu, plus przesyłka, odsyłka, wymiana, zamiana, itp? Szkoda czasu i kasy bo sam wiesz że dwa razy musiałeś wymieniać by w końcu było ok. Intercars, albo jakiś sprawdzony sklep motoryzacyjny i zawsze można oddać, jak się kolorek odwidzi.
Dlatego zakupiłem teraz w IC aby w razie jak padnie to im oddam na gwarancji, a nie będę się bawić w odsyłki, szkoda czasu. Z allegro to można dywaniki kupić powiedzmy
Szkoda tylko że wydałem dwa razy kasy, ale tak to jest, kto oszczędza dwa razy płaci.
spalanie 7.8l/100km
Ile płaciłeś w IC? Pytam, bo wiem, że mają dosyć surową politykę cenową względem detalistów