Mówi że spróbuje w sobotę i jak mu się nie uda to da znać żebym wpadł w niedzielę, chce Ci się??
Mówi że spróbuje w sobotę i jak mu się nie uda to da znać żebym wpadł w niedzielę, chce Ci się??
Tak bardzo mi się chce marznąć i dłubać przy błotnikach![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No OK, to sam pojadę, zresztą nie fatyguj się bo jak nie zejdą w ciągu kilku minut to olewam temat, nie będę na nie zdrowia tracił.
Po pierwsze
użyj do tego noża do tapet , fakt żmudna robota ale fajnie wchodzi w te szczeliny, i trzeba czasami przejechać po 10 razy w jednym miejscu ( a więc wiele ostrzy się przyda ) .
u góry , przy samym dachu masz taką tam bulwę z tego kleju więc natnij ile wejdzie i po prostu wyrwij .
Co do tego przy lampach ( jeden zrobiłem nożem , drugi błotnik ściągałem żyłka do wycinania szyb) ale jakoś nożem mi lepiej poszło
.
Pamiętaj że to musi być szczelne żeby Ci woda nie waliła do środka![]()
Kolego ja też zwykłym nożykiem nacinałem ten klej
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM
A ja... nie ściągałem jeszcze błotników bo zdrowych po FL nie mogę dostać o roku...Takie małe OT, bo też chciałbym mieć problem, że mam nowe i mam problem jak Ty
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Jak kolega nie zdejmie tego dziadostwa w sobotę to w niedzielę walczę tam z Andrzejem, przynajmniej w razie braku motywacji kopnie w 4 litery i każe zapier... dalejW jednym tą bulwę wyrwałem, co prawda lekko się wygiął od śrubokręta ale to do naprostowania kombinerkami, poza tym nie mam zamiaru ich zakładać więc to nie problem
![]()
Ja odcinałem nożykiem ile się dało, później przy ściąganiu grzałem blachę wzdłuż krawędzi, ale nie wiem czy to pomogło.
Założone "nowe" błotniki okazały się miejscami pokrzywione, pewniakiem przy ściąganiu.
błotniki leżą odklejonew h zrobione
jak będę we Włoszech to może zajmę się sprowadzaniem takich błotników ale wszystko zależy od ceny i czy nie poniszczę auta przez te blachy