Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: [166] Moja alfa ma juz 200tys!!2.4jtd

Kosa 166
    Gość

Domyślnie [166] Moja alfa ma juz 200tys!!2.4jtd

Witam...Co radzicie?Moja alfa ma juz przejechane 200tys...sprzedac czy zostawic?Slyszalem ze alfe trzyma sie wlasnie do 200tys pozniej zaczynaja sie problemy?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Kosa 166
    Witam...Co radzicie?Moja alfa ma juz przejechane 200tys...sprzedac czy zostawic?Slyszalem ze alfe trzyma sie wlasnie do 200tys pozniej zaczynaja sie problemy?
    te "problemy" to raczej kilka czesci do ymiany po takim przebiegu :wink:
    Jesli pytasz co zrobic to lepiej sprzedaj-Alfa jest dla ludzi zdecydowanych :mrgreen:
    EDIT: a przy kupnie nie slyszales przypadkiem, ze Alfa to zlom?? :>>> NApewno slyszales...wiec odpowiedz sobie sam czym sa te "slyszane" opinie...
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Kosiar
    Gość

Domyślnie

a po co sprzedawać skoro ci dobrze dotąd służyła , zrób jej gruntowny przegląd filtry olej sprawdzenie stanu ogumienia zawieszenia , światła itd i ciesz się jazdą dalej

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

To przekręć licznik i będzie miała 100 tysięcy a tak na serio to tak jak piszą koledzy wcześniej - jeśli sprawuje się dobrze to po co sprzedawać? Zrób porządny przegląd, wymień płyny i to co wymaga wymiany (jeśli chodzi o mechaniczne sprawy) i ciesz się dalej jazdą. Mój brat miał kiedyś 156 1.9jtd z przebiegiem 255 000 kilometrów, a kiedy podjechał na przegląd (auto sprowadzone od Szwabów) to mechanik zrobił wielkie oczy bo silnik nie wykazywał ŻADNEGO! zużycia, po prostu jeździł jak nowy. Wszystko wymieniane na czas, uzytkowanie zgodnie z zasadami używania silnika turbo, dobry olej, płyny i to wszystko. Żadnych wycieków.

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosa 166
    sprzedac czy zostawic?Slyszalem ze alfe trzyma sie wlasnie do 200tys pozniej zaczynaja sie problemy?
    dziwne pytanie

a tak wogóle to od kiedy nią jezdzisz? bo chyba bardzo krótko

Kosa 166
    Gość

Domyślnie

Dzieki za rady..poprostu chcialem wlasnie uslyszec opinie uzytkownika ktory ma alfa z 200tysiecznym przebiegiem.Jestem zadowolony z mojej alfy i jesli ja sprzedam to nastepnym autem BEDZIE oczywiscie alfa tylko troszke nowsza bo moja to 99rok a chcialbym juz ta po lifcie.hehe a co do opinii o alfie to 90%ludzi mi odradzalo lecz teraz ich zdanie sie zmienilo bo poprostu nigdy nie mieli do czynienia z tym autem tylko z opowiadan.Dzieki za posty i do milego

no alfe mam od nie calego roku wiec mozna powiedziec ze jestem poczatkujacym jej uzytkownikiem.I jak ja kupowalem to mialem miesznae uczucia ale teraz jesli zmienie auto to bedzie tylko i wylacznie alfa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL

Domyślnie

Witam. Mam taką samą alfe i z tego samego roku a jej przebieg to prawie 250tys i nic sie z nią nie dzieje także nie widzę powodu żeby ją sprzedać

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał Kosa 166
    Moja alfa ma juz przejechane 200tys
    taki przebieg dla diesla który był użytkowany jak należy (schłodz.turbiny,dobry olej itp.sprawy) to śmieszny przebieg.Jak będziesz nadal dbał o silnik i turbinę (po ostrej jeżdzie schładzanie jej) to przejedziesz nawet bez problemu 500 tysia.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

chomiko
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Garos Zobacz post
    Moja alfa ma juz przejechane 200tys
    Moja identyczna 270kkm i jeździ (puk puk puk) znakomicie trzeba dbac i jeździć to posłuży

ps. kumpel jeździ WV Passatem z 99r 1.9 diselek i ma nastukane 720kkm !! i dalej jeździ (a na liczniku 190kkm - handlarz - oszust)

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

ze chce sie ludziom wyszukiwać takie tematy i to po tylu latach...