Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Temat: skrzypiące zawieszenie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar sumka33
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    ALFA ROMEO 156 SW 1.9 JTD FL, 2005;ALFA ROMEO 147 1.9 JTD FL, 2008

Domyślnie

Wiecie co z tym TRW jest taka bajka że są różne linie produkcyjne (wiem bo kumpel i brat robią w TRW). Dla części z oznaczeniem ricambi originali są nałożone mega wytyczne co do kontroli jakości. Inne produkty już są mniej drobiazgowo sprawdzane i tym samym również w produkcji można pozwolić sobie na większą fuszerkę. TRW to wielki koncern i produkują części samochodowe do pojazdów różnych marek również na pierwszy montaż i kontrole jakości dla tych części w zależności czy produkt ma mieć oznaczenie oryginału czy nie też są różne. Ja akurat z górnymi wahaczami już od dawna wiedziałem jak jest i kupiłem TRW ricambi originali i do tego dokładnie sprawdziłem wszystkie oznaczenia czy są na swoim miejscu czy sprzedawca mi nie wcisnął tego tańszego bubla. Z tym że jak wam po 10 tys już się luzy robią to tak jak wyżej piszą nawet w najtańszej chińszczyźnie tak nie ma i to musi być wina gdzieś w samochodzie. Tak nie może być żeby wam tuleje wahacza zjechało i luzy się pojawiły a wy nawet "foli żeście jeszcze z niego nie ściągnęli" - bo tak można powiedzieć o wahaczu, który przejechał 10 tyś.

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

A przepraszam że zaśmiecię trochę temat, ale kupiłem dzisiaj cały komplet wahaczy, górne i dolne, trw i górne mają zeszlifowane miejsce przy oznaczeniach, co prawda są oznaczenia ale większa ich połowa jest po chamsku zeszlifowana.. ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jin147
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alff 147 JTD

Domyślnie

Rok temu wymienialem 2 x dolne TRW i 2 x górne Delphi w ASO. Poprzednie były dojechane i mega skrzypiały.. . 2 tygodnie temu wymieniałem również w ASO przeguby zewn. i drązki stabilizatora. Po wymianie wsiadam do alfy, a tu powtórka z rozrywki wachacze znów zaczęły skrzypiec. Nie rozumiem tego troche.. była cisza az do wymiany tych cholernych przegubów ;/ . Moje domysły krążą w tym, że po demontażu i montażu na nowo nie wiem krzywo wkręcili ??. Ma ktoś może jakis sposób na pozbycie się tych dźwięków ?? bo są nie do wytrzymania..

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:56 ----------

AA i byłem dziś sprawdzic luzy i gościu powiedzial, ze wszystko wporządku luzów brak.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar sumka33
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    ALFA ROMEO 156 SW 1.9 JTD FL, 2005;ALFA ROMEO 147 1.9 JTD FL, 2008

Domyślnie

Cytat Napisał Jin147 Zobacz post
    Rok temu wymienialem 2 x dolne TRW i 2 x górne Delphi w ASO. Poprzednie były dojechane i mega skrzypiały.. . 2 tygodnie temu wymieniałem również w ASO przeguby zewn. i drązki stabilizatora. Po wymianie wsiadam do alfy, a tu powtórka z rozrywki wachacze znów zaczęły skrzypiec. Nie rozumiem tego troche.. była cisza az do wymiany tych cholernych przegubów ;/ . Moje domysły krążą w tym, że po demontażu i montażu na nowo nie wiem krzywo wkręcili ??. Ma ktoś może jakis sposób na pozbycie się tych dźwięków ?? bo są nie do wytrzymania..

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:56 ----------

AA i byłem dziś sprawdzic luzy i gościu powiedzial, ze wszystko wporządku luzów brak.
    Widać że mało obyty jesteś z samochodami z zawieszeniem wielo-wahaczowym - ono lubi sobie czasem poskrzypieć. Szczególnie uciążliwe to jest w chłodniejsze dni ale to niczemu nie przeszkadza. A to że zaczęło skrzypieć po odbiorze samochodu z ASO to zwykły zbieg okoliczności i może jeszcze samochód wysoko podnieśli i tuleja się ruszyła (ale to jest normalna rzecz). Jeżeli będzie to tobie bardzo przeszkadzało to przepłucz sobie je wodą z węża i psiknij sylikonem w sprayu. Broń boże żebyś nie użył smaru, oleju, parafiny czy innych produktów ropopochodnych, bo one reagują z gumą. Więcej inf. masz tu... Pozdrawiam