Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: help !!!

bartek112
    Gość

Domyślnie help !!!

chcę zostać szczęśliwym posiadaczem alfy mam na oku już egzemplarz "http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-okazja-jak-nowa-C21728631.html" widziałem ją na żywo piękna wszystko jest ok prócz tego że zauważyłem olej przed silnikiem sprzedawca powiedział mi że to tylko uszczelka i wystarczy zdjąć pokrywe silnika i ja wymienić chcę zapytać czy cena tego samochodu jest dpowiednia i co sądzicie o tym wszystkim

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Moim zdaniem w tej cenie, nie ma opcji zakupu auta w bdb. stanie nikt w tej cenie by po prostu nie sprzedał dobrej 147mki , chyba, że w akcie desperacji
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Crokus
    Gość

Domyślnie

Zgadzam sie, zawsze trzeba iść na jakiś kompromis, ale dla mnie serce jest najważniejsze, no i tu bym nie tolerował żadnych wycieków około głowicy, zresztą gdzie indziej pewnie też nie. To jest auto sprowadzone, więc handlarz dobrze wie co jest grane, a nie pojmuje dlaczego, skoro to uszczelka pod zaworami sam jej nie zmienił. Ja bym szukał suchego silnika.

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Ja też bym tego nie kupił. Więcej niż pewne, że sprawa okaże się poważniejsza i kosztowniejsza niż wymiana uszczelki pod pokrywą. Przecież to jest handlarz żydoski łeb kręt!
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

bartek112
    Gość

Domyślnie

wielkie dzięki za info

Crokus
    Gość

Domyślnie

Aha i jeszcze jedno, mówisz że sam zauważyłeś wyciek, czyli sprzedawca Ci o nim nie powiedział, ale też nie dziwił sie jak go znalazłeś tak? Ciekawe o ilu rzeczach nie powiedział bo nie pytałeś

Poza tematem
    @kiler_911 ja bym wolał lizały nie lizali
    Ostatnio edytowane przez Crokus ; 09-12-2011 o 17:54

bartek112
    Gość

Domyślnie

tak ale powiedział że nie będzie problemu z sprawdzeniem samochodu na stacji diagnostycznej samochód ma też książkę serwisową chyba jeszcze raz pojadę zobaczyć ten samochód z mechanikiem

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

podjedz do aso z vinem zaraz wyjdzie czy ta ksiazka nie kupina na allegro ..

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Gdzie jest takie ASO co z VIN-u odczyta ci historię auta , chętnie tam pojadę ze swoim.
    Moja Bella

Uprawnienia