Bo dopiero teraz ludzie zaczynają doceniać Alfę, ja często spotykam się z tekstami nt. swojej że były to świetne auta i szkoda że ich tak mało bo u nas królują auta dla ludu itp.
Bo dopiero teraz ludzie zaczynają doceniać Alfę, ja często spotykam się z tekstami nt. swojej że były to świetne auta i szkoda że ich tak mało bo u nas królują auta dla ludu itp.
Dokładnie tak samo myślę... Alfa nie posiada jeszcze wizerunku prestiżu. Stąd np moim zdaniem wzięło się przekonanie o posiadaniu prestiżu, gdy ktoś jeździ BMW... nieważne czy jest to model z 89 roku, który dużo daje do myślenia, ale wielu kierowców ma przekonanie o wyższości Bawarskiej marki. Moim zdaniem Alfa powinna podbić rynek niższą ceną tym samym umacniając swoją pozycję na rynku i pokazując, że dobrej cenie można kupić jakość i piękno. A potem stosunkowo podwyższać cenę za jakość
no Panowie BMW to BMW o czym Wy w ogóle piszecie AR to można to VW porównywać.
....ach to E90 M3![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ale po co AR ma zachęcać klientów? Chcecie spotykać Belle na każdych światłach?
Tu wcale nie chodzi o cenę, tu chodzi o sposób myślenia i filozofię życiową.
8C nie było tanie i na siłę nie próbowało z niczym konkurować.
Ci co chcą jeździć AR to i tak będą nim jeździć. Twardogłowych i tak nie przekonają, a niezdecydowany weźmie to, co twardogłowy sąsiad.
To w samym koncernie powinni przyjąć spójną politykę. Fiat - tani i popularny, AR - sport w tańszym wydaniu, Lancia - konserwatywne limo z lekkim zacięciem sportowym, Ferrari - sport w wydaniu luksusowym, Maserati - nie wiem, jak to ująć...
I nie rozumiem, dlaczego do nowej limo Lancia nie można wstawić motoru z Ferrari, tak jak kiedyś w 8.32?
I sprzedawać tego w Stanach jako typowo europejskiej luksusowej konstrukcji. W USA ekskluzywne jest to, co europejskie, a nie Thema w opakowaniu 300C, która do pięt nie dorasta awangardowej Thesis (mówię o kontrowersyjnym designie, a nie technologii).
Dla mnie kupy się to nie trzyma.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
szerszeń proszę cię nie pisz że AR nie chce pozyskiwać nowych klientów i sprzedawać setek tysięcy aut , oni chcą tego jak najbardziej i konkurować z BMW ,Audi a nie chcą być niszą nisz . Od tego koncern ma Maserati i Ferrari , a AR to auto masowe , piekne ale masowe ,dlatego plany strategiczne fabryki mówią o 500 tys. egzemplarzy . Czy chciałbym spotykać na każdych światłach Bellę ?? TAK ,jak najbardziej bo świat wtedy byłby piekniejszy![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Ja tam popieram, byle to nie była GTa poza tym nie mówimy tutaj o zbiciu 4C do wartości używanego golfa, tylko o tym, żeby cena szła w parze (lub poniżej) z jakością do pewnego momentu, później po wyrobieniu prestiżu to już wszystko jedno. Zresztą na to najwyraźniej wskazuje ów artykuł przytoczony przeze mnie w tym temacie. Producenci Alfy chcą w pewnym sensie zawojować rynek, dlatego porównują się do Audi i chcą z nią konkurować. Dlatego też planują nowe produkcje z rozmachem takim jak ma być Giulia czy 4C. Celowo użyłem wyrażenia "z rozmachem", ponieważ będzie to w końcu samochód produkowany masowo
Ja nie wróżę 4C dużej sprzedaży , prognozowana cena 45 keuro , stawia to auto do rywalizacji z 272 konną TT-ką z napędem quattro ,jedyna szansa w rynku amerykańskim jeśli tam chwyci to będzie OK .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!