Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 103

Temat: zakup alfy 166

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

O matko! Przeżywam katusze Zamierzałem kupić 166 ale teraz to już zaczynam tęsknić za swoim Bravo! Tyle opinii negatywnych! Przyznam szczerze że mój fiacior nie nawalił ani razu i wcale go nie głaskałem! Jak mam przesadnie sprawdzać codziennie tętno alfy to chyba nie wytrzyma tego moja psycha i kieszeń!
    Czy warto w ogóle inwestować w Alfę do 20tyś zł? Na remonty już nie mam, a chcę kupić auto do jeżdżenia a nie do odwiedzin u mechanika!

jesse_w
    Gość

Domyślnie

kisiu, jak będziesz sie decydował na tą Alfe z Gorzowa to poczytaj ten wątek
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...6km-vt7844.htm
    osobiscie miałem z nimi do czynienia i straszne matacze to są więc bądz czujny

kisiu
    Gość

Domyślnie

jesse_w wielkie dzieki, po przeczytaniu tego wątku już mam dość, trochę za daleko aby ryzykować złom.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał dasio
    O matko! Przeżywam katusze Zamierzałem kupić 166 ale teraz to już zaczynam tęsknić za swoim Bravo! Tyle opinii negatywnych!
    Niby od kogo te negatywne opinie? Zwróć uwagę że od właścicieli 166 nie ma negatywnych opinii, a jedynie "ojcowskie" rady i ostrzeżenia.
    Cytat Napisał dasio
    Przyznam szczerze że mój fiacior nie nawalił ani razu i wcale go nie głaskałem! Jak mam przesadnie sprawdzać codziennie tętno alfy to chyba nie wytrzyma tego moja psycha i kieszeń!
    Czy warto w ogóle inwestować w Alfę do 20tyś zł? Na remonty już nie mam, a chcę kupić auto do jeżdżenia a nie do odwiedzin u mechanika!
    Tak, oczywiście że warto. Ale wczytaj się dobrze, a wniosek jest prosty. Należy kupić zadbany egzemplarz. Kropka. Czy wystarczy 20k? Powinno wystarczyć... ale fakt że dany egzemplarz kosztuje 20k nie znaczy że rzeczywiście jest tego warty :wink:
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Oglądam taką belle:
    http://moto.allegro.pl/item338482176...n_igielka.html
    Może ktoś mieszka w okolicach i byłby w stanie obejrzeć auto? Zrekompensuję fatygę

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Przód jest podejrzany, nie chodzi mi o brak znaczka AR (wiocha totalna), tylko o niespasowane szpary. Na pierwszy rzut oka na 99.9% bita z przodu, maska po naprawach.
    Ale tyle to chyba każdy widzi więc raczej nie pomogłem.
    Aha, ale jak koleś na tych felgach jeździł po Polsce przez rok, to średnio wróżę zawieszeniu. Szpan na maksa, ale wielowahaczowe zawieszenie na takich kapciach + polskie dziury... może boleć.
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Techno
    Gość

Domyślnie

nawet ciekawie wygląda, choć ja bym tak swojej nie skrzywdził ...

Ogólnie rzecz ujmując - warta oglądnięcia, w przebieg nie wierzę, zresztą ja bym na 99% nie kupił auta w kraju. Ale zawsze możesz pooglądać i sie czegoś nowego nauczyć.

@ Ozzy - co masz do tych felg (rozmiaru) ? Ja na takich jeżdżę i nie narzekam, bardziej na ustawienia amortyzatorów niż na profil opony.

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Techno
    nawet ciekawie wygląda, choć ja bym tak swojej nie skrzywdził ...

Ogólnie rzecz ujmując - warta oglądnięcia, w przebieg nie wierzę, zresztą ja bym na 99% nie kupił auta w kraju.
    Ja również. Na 99% oczywiście
    Cytat Napisał Techno
    (...)@ Ozzy - co masz do tych felg (rozmiaru) ? Ja na takich jeżdżę i nie narzekam, bardziej na ustawienia amortyzatorów niż na profil opony.
    Do felg nic, do polskich dróg sporo. Kiedyś widziałem wywiad z włąścicielką AR147, któa mówiła: "Auto piękne, ale słabe zawieszenie, po 40k do wymiany komplet."
    A potem pokazali auto: Felgi 17", cienkie kapcie, i 40k po Warszawie... nie wiem czy Nissan Navara na seryjnych oponach by wytrzymał :mrgreen:

Colin
    Gość

Domyślnie

z tego ogłoszenia gośc mi foto ukradł, więc to jedno zdjęcie nie jest prawdziwe!!

bo moje ogłoszenie to:
    KLIK

Techno
    Gość

Domyślnie

Colin - jak montowałeś z przodu tablice, na wkrętach czy też stosowałeś jakieś specjalne patenty ... też muszę mieć ją z boku, bo alfie nie przystoi na środku pod tarczą :mrgreen: