Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Temat: alfa romeo 156 kupić?

nextus
    Gość

Domyślnie alfa romeo 156 kupić?

Witam, moja przygoda z alfami zaczęła się od modelu 155 1.9 TD , auto troche jeździło ale też było troche awaryjne, obecnie mam Opla Omegą z gazem na sekwencji i jest rewelacja, ponad rok i żadnej awarii jednak niemiec to niemiec, ale zastanawiam się nad kupnem Alfy dla żony ... model padł na 156 powód? niesamowicie ładna sylwetka samochodu i jego cena (nie wygórowana) pytanie do was alfaholicy warto się w to pchać? czytałem o tym modelu sporo opinie są przeróżne jedni się w nich kochają inni odradzają (jak w każdym aucie) mnie interesuje coś z przedzialo cenowego do 7 tys myślałem nad silnikiem 1.9 JTD bo takie montowano ale taka koło 6 litrów ropy spali moze to nie dużo ale cena diesla jest wygórowana. Czy może lepiej postawić na silniki Twin spark pojemość 1.6 bądź 1.8 w wersji zagazowanej. jak jest z kulturą pracy silnika diesla i benzyny, czy słychać go w kabinie? przykład w omedze jest prawie kompletna cisza i ta awaryjność? autkiem kobieta będzie jeździła codziennie do pracy 2 km oraz na miasto 5 km czasem dalej 20 km, i to chyba wszystko czasem ja bym się nią przejechał w każdym razie na wakacje jeździmy omegą więc to też odpada, jakie wersje wypos. istniały w takich alfach? jak z częściami najbardziej zużywalnymi są drogie? proszę o opinie pozdrawiam

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

za tą kase to szukaj... powodzenia, a poza tym masz dziwny tok myślenia 2km i jtd? oraz cena wygórowana? Odpusc sobie zdecydowanie i zostań przy tym co masz, nie wróże temu dłuższej przyszłości, nie żebym Cie zniechęcał, ale po tym poscie to sam wiesz

nextus
    Gość

Domyślnie

myślę nad sprowadzeniem samochodu w tych pieniądzach bo mam taką możliwość pracuje zagranicą z tego co się orientowałem w cenach za 1500 euro kupuję piękny egzemplarz z udokumentowaną przeszłością z 2000r . Za opla też dużo nie dałem a robie nim takie trasy jak niektórzy dostawczymi
    niestety kolego każde auto jak i to traci na wartości a że alfa więcej traci niz niemce to normalka

1300Euro jest 1.9 Jtd z 1999 r w opcji pełnej ze skórami
    Ostatnio edytowane przez nextus ; 12-12-2011 o 19:11

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Atl^ntis
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD, ATV-300 mam bestię :)

Domyślnie

Nie zastanawiaj się tylko szukaj, jak się trafi JTD to bierz w ciemno, pomyśl jeszcze o 147, fajne są.
    jeśli chodzi o "problemy"..., jak będzie zadbana i będziesz dbał wszystko będzie śmigać aż miło, jak wiemy, jak dbasz tak masz.

nextus
    Gość

Domyślnie

o co jak o co o autka dbam 147 nie przypadł mi do gustu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Atl^ntis
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD, ATV-300 mam bestię :)

Domyślnie

No więc sam sobie odpowiedziałeś , szukaj kupuj i pochwal się, osobiście polecam JTD, ale wybór pozostaje w Twojej kwestii.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał nextus Zobacz post
    myślę nad sprowadzeniem samochodu w tych pieniądzach bo mam taką możliwość pracuje zagranicą z tego co się orientowałem w cenach za 1500 euro kupuję piękny egzemplarz z udokumentowaną przeszłością z 2000r . Za opla też dużo nie dałem a robie nim takie trasy jak niektórzy dostawczymi
    niestety kolego każde auto jak i to traci na wartości a że alfa więcej traci niz niemce to normalka

1300Euro jest 1.9 Jtd z 1999 r w opcji pełnej ze skórami
    pokaż tą perełke, oby tylko nie był to zlepek 3 różnych 156 od turasa...

Wybacz, ale troche sie ich z niemiec naooglądałem i nie wiem w jakim stanie jej szukasz, ale ideał to nie bedzie

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V, Opel signum 1.9 180 km, honda vfr 800

Domyślnie

ja myślę że na tak krótkie odcinki kupować JTD po prostu nie ma sensu. aha i że tak jeszcze zapytam jaką masz tą omegę jaki silnik i który rok??
    Pozdrawiam

nextus
    Gość

Domyślnie

nie mówie żeby samochód ściągać z niemiec są inne kraje gdzie gospodarka szybko pnie się góre hehe, w takim razie po świętach zapewnie po nią się wybiore dzięki za porady pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Jak wyżej,pokaż tę perełkę. AR za 1300euro to bardzo szybko sie do niej zniechęcisz,powód? nie sądze żeby była w stanie co najmniej dostatecznym. Tez pracuje za granicą i w miarę dobra AR 156 zaczyna sie od 3000 euro,to nie Polska gdzie wszyscy pchaja sie w golfy a AR uważaja za szmelc. AR na rynku zagranicznym trzyma sie lepiej jak te "polskie" wytłuczone BMWejki po 30 tysięcy. Tez jestem na etapie kupna auta dla żony i z tego co opisujesz bedą robiły podobne przebiegi,do pracy 5km i po zakupy na drugie osiedle,dlatego ja celuje w Peugeota 106 MK2 lub Saxo oczywiscie w "klekocie".Tanio dojedzie, łatwo zaparkuje,może poobijac i nie szkoda. Ładny egzemplaz za 4 tysie bedzie długo służył. Takie moje podejście i porada
    Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 12-12-2011 o 19:40