witam
Czy Alfa Romeo przy okazji liftingu 156 wprowadziło jakieś zmiany konstrukcyjne mające na celu zapewnienie większej sztywności nadwozia przy zderzeniu czołowym?
witam
Czy Alfa Romeo przy okazji liftingu 156 wprowadziło jakieś zmiany konstrukcyjne mające na celu zapewnienie większej sztywności nadwozia przy zderzeniu czołowym?
kolega tak z ciekawości czy planuje coś??![]()
he he pierwsze pytanie i od razu takie :p faktycznie daje do myślenia
Nie wydaje mi się kolego ewentualnie wprowadziła kurtynki boczne ale raczej pasa nie wzmacniała .
miałem 156 2.0TS z 98 ale w lutym 2009 piękna przygoda z alfą się skończyła dość drastycznie...jak na w sumie niedużą prędkość przy zderzeniu (ok 50-45 km/h gdy wyjechała mi octavia) zniszczenia w alfie były duże. Dopiero potem poszperałem na temat bezpieczeństwa w 156 i zobaczyłem crash test i się okazało że alfa w zderzeniu czołowym wypada bardzo kiepsko... Dlatego miałem nadzieję że sobie to wzięli do serca i poprawili coś bo chciałbym wrócić do Alfy! ale chyba jednak poczekam aż 159 trochę stanieje
to długa droga Ciebie kolego czeka. Zobacz na test 147 to może trochę humor Tobie wróci![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
U mnie po lifcie jest w sumie 12 poduszek i kurtyn. Oby nie były potrzebne. Do tego system kontroli trakcji i bardzo dobre hamulce też nie bez znaczenia.
NIe tak do końca to jest z tym gięciem im więcej zniszczeń tym lepiej do pasażera... Jak ścianka grodziowa dojdzie z kokpitem do pasażera czy kierowcy to go zgniotą. Ulec zniszczeniu może cała komora silnika a kabina to swego rodzaju klatka bezpieczeństwa która powinna uledz jak najmniejszej deformacji.