to ja skarciłem STP ponieważ lałem go z 6 razy i nic. Dopiero jak zalałem liqui moly to zaczął palić jak nowy. jak powiedzialem mechanikowi o stp to mnie wysmiał mówiąc że to marketowy SHIT.
to ja skarciłem STP ponieważ lałem go z 6 razy i nic. Dopiero jak zalałem liqui moly to zaczął palić jak nowy. jak powiedzialem mechanikowi o stp to mnie wysmiał mówiąc że to marketowy SHIT.
Mam pytanie- czy ów mechanik robił jakieś porządne doświadczenie z różnymi miksturami do ON, czy tak profilaktycznie skreślił STP?
być może masz rację... u mnie pomogło po prostu. Chyba że to kwestia lepszego paliwa bo akurat verva została wlana...w co trochę wątpię bo efekt był dopiero po około 200 km
akurat mechanik robi ogolny serwis disla i powiedzial ze ten stp to po prostu pic na wode. a robi w tym temacie kilka dlugich lat i zna sie na rzeczy. do tego z doswiadczenia u mnie stp nie pomogl a wlewalem go co tankowanie od wakacji.
Ok na następne tankowanie poleci u mnie LM
Na pewno wiele składników ma na to wpływ. Chociaż najbardziej wg mnie stan w jakim jest silnik. Ostatnio miałem do czynienia z BMW 5 2006 r i tak strasznie śmierdziały spaliny, ze po chwili jak pochodziła w garażu to szczypały oczy i gryzło w gardle..
O tym preparacie piszesz? http://allegro.pl/liqui-moly-diesel-...990568983.html
---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:18 ----------
U mnie w firmie są renault trafficki 1.9 common rail i też te spaliny strasznie śmierdzą. A jak już postoją na wolnych z pół godziny to już wogóle. Może to ma jakiś wpływ.
tak o tym tylko ja mam butelke 250ml bo nie mieli 500ml. powiem ci tak- stosowałem kilka praparatow do wtryskow glownie stp ale dopiero po tym zaczela byc poprawa. jak narazie jest ok.
narka
Przy zalewaniu tych preparatów lejecie podstawowy on czy v-powery itp?