Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Prośba o pomoc w przetłumaczeniu dokumentów i rejsracji

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Wszystko co opisywałem dotyczyło spraw z 3 lata wstecz, lecz nie sądzę żeby teraz się dużo zmieniło prócz samych procentów.

Nie wmawiaj mi że nie mam pojęcia o czym piszę bo SAM zarejestrowałem swój samochód kupiony prosto we Włoszech bez pomocy osób trzecich, pośredników i innych tego typu agencji. Sam latałem po Urzędach i czekałem na odpowiedzi, zajęło mi to w sumie ok. tygodnia więc wiem w czym rzecz i co się załatwia, i nie wydaje mi się żebym zrobił coś nielegalnie bo to był mój pierwszy w ten sposób rejestrowany samochód więc żadnej praktyki w kombinowaniu wcześniej nie miałem.

Tak jak napisałem, cały czas myślałem że chodzi o po 2000cm3, załatwianie czegokolwiek taniej poniżej 2000cm3 mija się z celem.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Maikel Zobacz post
    Z góry dzięki trochę się uspokoiłem mam nadzieję że będzie tak jak napisałeś bo cena za auto była naprawdę atrakcyjna i zacząłem się doszukiwać dlaczego bo auto przeszło w servisie kontrole i przebiegu jak i bezwypadkowości itd , i wszystko było ok.....

A co takiego nabyłeś i za jakie pieniądze, jeśli to nie jest tajemnica?

---------- Post added at 08:17 ---------- Previous post was at 08:10 ----------

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Wszystko co opisywałem dotyczyło spraw z 3 lata wstecz, lecz nie sądzę żeby teraz się dużo zmieniło prócz samych procentów.

Nie wmawiaj mi że nie mam pojęcia o czym piszę bo SAM zarejestrowałem swój samochód kupiony prosto we Włoszech bez pomocy osób trzecich, pośredników i innych tego typu agencji. Sam latałem po Urzędach i czekałem na odpowiedzi, zajęło mi to w sumie ok. tygodnia więc wiem w czym rzecz i co się załatwia, i nie wydaje mi się żebym zrobił coś nielegalnie bo to był mój pierwszy w ten sposób rejestrowany samochód więc żadnej praktyki w kombinowaniu wcześniej nie miałem.

Tak jak napisałem, cały czas myślałem że chodzi o po 2000cm3, załatwianie czegokolwiek taniej poniżej 2000cm3 mija się z celem.
    Stary - wszem i wobec chwalisz się, że dokonałeś przestępstwa skarbowego, w dodatku przy pomocy rzeczoznawcy. Ktoś odrobinę upierdliwy mógłby Ci przysporzyć bardzo dużo problemów z tego tytułu. Po drugie namawiasz do tego samego osobę postronną - co też jest karalne. Do pełni "szczęścia" brakuje, żebyś podał jeszcze dane tego rzeczoznawcy, który tak chętnie idzie na "układ" i mamy piękną historyjkę, którą chętnie zajęłaby się prokuratura i Urząd Celny. Myślisz, że tego forum nie czyta żaden celnik, posiadacz Alfy Romeo? Bo mógłbyś się bardzo zdziwić.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Dla pojemności do 2000cm3 różnica w cenie 10 tys. zł daje 310 zł akcyzy.
    Kombinowanie jest kompletnie bez sensu, a już całkiem abstrakcyjne jest posiłkowanie się osobami trzecimi.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    A co takiego nabyłeś i za jakie pieniądze, jeśli to nie jest tajemnica?
    Witam zakupiłem ALFĘ ROMEO 159SW JTDm 150km 2006r. za kwotę 33000+ok2000koszt opłat ,
    auto bez zarysowań wgniotek czy innych uszczerbków lakierniczych, w zawieszeniu nie mam na razie nic do zrobienia sprzęgło ok.
    wersja auto to exclusiv w kolorze.....kawa z mlekiem wyposażenie dość bogate:
    9poduszek, tempomat pełna elektryka łącznie z lusterkami , fotochromatyczne lusterko , navigacja fabryczna(brak polskich map he he ) ,
    jasny środek 18"koła itd penie o paru rzeczach jeszcze nie wiem a też tam jest przebieg to 142kkm(potwierdzony przez servis jak i powłoka lakiernicza sprawdzana miernikiem mam nadzieję że z silnikiem będzie wszystko ok. chyba narazie tyle trzeba umyć i zrobić jakieś fotki wtedy pochwalę się jak
    wygląda ........

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Maikel Zobacz post
    Witam zakupiłem ALFĘ ROMEO 159SW JTDm 150km 2006r. za kwotę 33000+ok2000koszt opłat ,
    auto bez zarysowań wgniotek czy innych uszczerbków lakierniczych, w zawieszeniu nie mam na razie nic do zrobienia sprzęgło ok.
    wersja auto to exclusiv w kolorze.....kawa z mlekiem wyposażenie dość bogate:
    9poduszek, tempomat pełna elektryka łącznie z lusterkami , fotochromatyczne lusterko , navigacja fabryczna(brak polskich map he he ) ,
    jasny środek 18"koła itd penie o paru rzeczach jeszcze nie wiem a też tam jest przebieg to 142kkm(potwierdzony przez servis jak i powłoka lakiernicza sprawdzana miernikiem mam nadzieję że z silnikiem będzie wszystko ok. chyba narazie tyle trzeba umyć i zrobić jakieś fotki wtedy pochwalę się jak
    wygląda ........
    Cena raczej normalna, nie widzę w tym żadnej super okazji więc jest szansa, że nikt tutaj wałków na vacie nie robił. Podaj jeszcze ew. VIN, to sprawdzę, czy gdzieś to auto nie widnieje jeszcze w bazach za granicą - będziesz przynajmniej wiedział, jak bardzo masz się spieszyć z wymianą rozrządu (przed upływem 150 tysięcy kilometrów trzeba to zrobić).
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Będę po południu w domku to podam vin teraz nie mam do niego dostępu .....

ZAR93900007070738
    Ostatnio edytowane przez Maikel ; 14-12-2011 o 21:02

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Autko zarejestrowane komplet dokumentów w kieszeni , nic tylko jeździć i się cieszyć .......

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

to teraz wrzucaj fotki w dziale nasze belle.pochwal sie tym co masz

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Wiem, umyje nawoskuje aparat w dłoń i fotki niedługo się pojawią .....zrobiłem dzisiaj taką dłuższą jazdę testową i jak wróciłem pod dom to mi się z auta nie chciało wysiadać nic tylko jeździć.......

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja mam tak od 3 miesiecy ze nie chce wysiadac ale musze niestety