Witam,
Od pewnego czasu podczas jazdy blokuje mi się przednie koło prawe i za po sekundzie puszcza,
Co może być przyczyna???
Witam,
Od pewnego czasu podczas jazdy blokuje mi się przednie koło prawe i za po sekundzie puszcza,
Co może być przyczyna???
Jak blokuje się? W czasie jazdy z jakimi prędkościami? Skąd pewność że to właśnie koło się blokuje? Podnosiłeś w ogóle samochód żeby to sprawdzić?
a jakieś konkretne objawy? Może klocki Ci się zaciskają? Nie masz przypadkiem mocno wygiętej felgi?
Blokuje przy rożnych prędkościach, czasami przy 20, czasami przy 100, naprawdę przy różnych prędkościach potrafi zblokować koło i puścić po sekundzie
jak by ci zblokowalo kolo przy 100 to nei pisał bys z nami .... sprawdz klocki a dwa czy to jest cykliczne czy raz na jakis czas ? nie szumi przypadkiem lozysko ?
przy 100 km/h w ciagu sekundy przejezdzasz ponad 27 metrow!
przez 27 metrow ciagniesz na zblokowanym kole?!?
Moze tloczki sie zapielkaja. U mnie przy mocnym hamowaniu pozniej przez kilka minut odpuszczaly. Kola calkiem nie blokowaly ale felga sie bardzo grzala...
Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
coś więcej napisz czy jakiś odgłos jest przy tym zablokowaniu jakieś puknięcie czy coś bo na razie to nic nie wiemy może hamulce może łożysko może przegub a może... robiłeś coś przy aucie w ostatnim czasie co mogło by mieć jakieś powiązanie?
kolega od wczoraj milczy, więc widocznie koło mu na amen zablokowało![]()