Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Cujniki parkowania

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar deltahfmk
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie Cujniki parkowania

Witajcie
    Czy spotkał się ktoś z czymś takim, że czujniki parkowania w zderzakach były w innym kolorze niż auto? Pytam bo kupilem 159 z czujnikami z przodu i z tyłu. Auto jest w kolorze czarnym a czujniki w ciemno fioletowym. Auto sprawdzane przed kupnem czujnikiem lakieru, był na przeglądzie, wszystko ma fabrycznie pomontowane, żadne śruby nie widać aby były odkręcane. Zaznaczam że czujniki w tym kolorze są z przodu i z tyłu.
    Obecnie mam jeszcze jedną 159 którą zamierzam wystawić na sprzedaż i ona też ma czujniki ale są w kolorze nadwozia.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

A 159 miała w ogóle czujniki montowane z przodu? Raczej żadkie zjawisko,nie? Chyba, że ewentualnie ktoś sobie montował na własną rękę. a w środku samochodu jest wyświetlacz pokazujący odległość auta od przeszkody? Nie chodzi mi o wyświetlanie na komputerze tylko oddzielny "monitorek". Może po prostu ktoś na własną rękę wymieniał lub dorabiał czujniki i kupił komplety w innym kolorze niż nadwozie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar berez
    Mieszka w
    SMI
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V 2008r. (Mod: 180KM, 400Nm)

Domyślnie

A159 miała seryjnie montowane czujniki z przodu, w takim przypadku informacje odnośnie odległości od przeszkody wyświetlane są na wyświetlaczu (pomiędzy zegarami). Jeśli masz jedynie czujniki z tyłu (a co za tym idzie posiadasz jedynie informację akustyczną) to możesz sobie (za pomocą kabelka i FESa) aktywować wyświetlanie tej funkcji.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Czujniki zawsze powinny być w kolorze nadwozia.
    La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja mam czujniki z przodu i z tylu-seryjnie montowane is a w kolorze nadwozia.Na wyswietlaczu pomiedzy zegarami mam wizualizacje no i sygnalizacja dzwiekowa

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Zapewne ktoś dołożył czujniki bo raczej mało prawdopodobne żeby się uszkodziły wszystkie , a jeśli chodzi i sprawdzanie miernikiem przecież i tak nie wyjdzie na czujniku czy był malowany czy nie bo jest plastikowy tylko wprawne oko......

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar deltahfmk
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał Maikel Zobacz post
    Zapewne ktoś dołożył czujniki bo raczej mało prawdopodobne żeby się uszkodziły wszystkie , a jeśli chodzi i sprawdzanie miernikiem przecież i tak nie wyjdzie na czujniku czy był malowany czy nie bo jest plastikowy tylko wprawne oko......
    wiem, że zderzaka nie sprawdzimy czujnikiem. chodziło mi o to ze sprawdzane były elementy metalowe nadwozia i nic nie bylo malowane. zderzak też nie zauważyłem aby był malowany.
    a czujniki działają i informacja o odległości wyświetla się na desce pomiędzy zegarami, jest tez sygnał dźwiękowy.
    może być tak że były wymieniane elementy z jakiegoś "anglika" w tym samym kolorze a czujniki dokupione były osobno

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

W ar159 są fabryczne czujniki prakowania przód i tył i powinny być w kolorze nadwozia lub czarne (nie malowane) - do czarnego auta.
    Może komuś padły i wymienił na używki? Na allegro można kupić komplet 4sztuk w cenie jednego nowego czujnika z ASO... Skoro Cie to denerwuje to przemaluj a jak nie widać róznicy to po co drążyć temat? Ewentulanie zobacz czy np zderzak nie był klejony itd...

Jeśli działa Ci wyświetlanie odległości między zegarami to czujniki są oryginalne. Akcesoryjne nie dogadają się z komputerem Alfy.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Dokładnie dla mnie ten kolor to nie byłby żaden problem z wyjątkiem może estetyki. Jeżeli Ci on przeszkadza to po prostu je przemaluj i tyle.