kiedyś swego czasu zregenerowałem kompletne zawieszenie i jeździłem dobre 3 lata bez jakiego kolwiek problemu dostałem gwarancję i miałem przynajmniej orginały i cały komplet z robocizną kosztował mnie 900 zł
kiedyś swego czasu zregenerowałem kompletne zawieszenie i jeździłem dobre 3 lata bez jakiego kolwiek problemu dostałem gwarancję i miałem przynajmniej orginały i cały komplet z robocizną kosztował mnie 900 zł
ja polecam jak juz ktos wczesniej wspomnial firme TRW. wymienilem wszystkie 4 z przodu z koniecznosci i jestem z tego zadowolony. jak dobrze poszukasz do z hurtowni mozna zalatwic za rozsadna cene
to ja tez mam male pytanko:
rowniez musze wymienic gorne wachacze. tylko chce zrobic same tuleje, czy to jest dobry pomyl?? swoznie mam dobre jeszcze. myslelem zeby wsadzic tam poliuretany czerwone ze strongflexu.. co o tym myslicie?? uzywal ktos PU tulei gornych wachaczy??
prosze o podpowiedz..
pozdrawiam
Co do PU to problem jest taki, że trzeba je dobrze nasmarować, żeby nie trzeszczały. Obecnie mam PU na całym tyle i na przednim stabilizatorze, przód trzeszczał i trzeba było jeszcze raz nasmarować po montażu. Na górne wahacze testowałem kiedyś u siebie i trzeszczały, pewnie po nasmarowaniu byłoby ok ale nie chciało mi się z tym bawić, w końcu wymieniłem na trw, i był spokój na 50 kkm.
Założyłem DELPhI po 15 000 prawy ma już minimini luzu
Koledzy powiem tam założyłem steinbergi 2 letnia gwarancja zrobiłem na nich ponad 5 tys i jak narazie nic się nie dzieje wszystko jest oki) za 2 zapłaciłem 180 zł i 2 letnia pisemna gwarancja
Wahacze TRW są na pewno najlepsze. TRWprodukuje dla Fiata więc można uznać ten wahacz za oryginalny.Jednocześnie jest drogi dosyć drogi - za jakość trzeba płacić.
QAP to faktycznie badziew ale sprzedajesię ze względu na najniższą cenę.
Porównywanie FASTa do QAP jest dlatych pierwszych krzywdzące. Fast bardzo poprawił jakość, dajepisemną gwarancję i co najważniejsze poważnie do niej podchodzi.Na setki sprzedanych kompletów informacji usterkach jest bardzoniewiele.
W tej chwili FAST jest to produkt odobrym stosunku cena/jakość.
Zadzwoń do autosklep24.pl 42-661-40-40 i pogadaj. Na pewno doradzą - 15 lat doświadczenia w gratach do makaronów.
Mają w ofercie TRW, VEME , FASTA i QAP. Powołaj sie na alfaholików -dostaniesz dobrą cenę.
Także biłem się z myślami, które wybrać. Postanowiłem na doświadczenie z innymi markami, które wcześniej posiadałem i wybór padł na TRW. wymieniałem komplet ( góra, dół, łączniki) 1,5 roku temu i wszystko jest OK. Wybór innej marki będzie pomyłką.
Dziś był u mnie właściciel 156 po odboje do amorków i gadaliśmy sobie na temat wahaczy.
Jeździ na FAST. Na dolnych zrobił do tej pory 20 000 i jest OK. Na górnych zrobił 40 000 i zaczynają trochę skrzypieć. Biorąc pod uwagę cenę uważam, ze to niezły wynik.