wg mnie to chyba najlepsze paliwo (v power) w Polscepodkreślam że to moja opinia
wg mnie to chyba najlepsze paliwo (v power) w Polscepodkreślam że to moja opinia
Ostatnio edytowane przez univega ; 23-12-2011 o 14:46
nie polecam ORLEN-u musiałem rok temu regenerować pompę CR
3 lata mam alfe 156 2,4 jtd tankuje do niej tylko v powera z shella i verwe na orlenie,nie daje zadnych dodatkow i tankuje tylko na duzych stacjach! nigdy nie mialem z nia problemow zima
Czy tylko ja tankuje na Lotos?
Przerzuciłem się ze zwykłego ON na Lotos Dynamic.
Używam bo bez dodatków,
Zauważyłem ze silnik pracuje równiej, troszkię mocniejszy, szczególnie na niskich obrotach czyli lepiej się zbiera od 1.2k do 2.2k tyś. obrotów. Minimalnie mniejsze spalanie. z 6.3 na 6.0.
Tankuję ciągle na jednej stacji w moim mieście(10-15 tyś. lud.) ze względu na to że mamy tylko kilka prywatnych stacji oraz Lotos i Orlen.
Też myślę o przesiadce na Lotos![]()
Znajomy lał kiedyś do swojej 156tki właśnie oranżadęzrobił kilka tys na niej jadąc w podróż po Europie(pojechał z pełnym zbiornikiem i 100l w bagażniku.) żadnych uwag nie miał. chodziła niby identycznie jak normalny ON. z tym że ten OO miał podobno ze sprawdzonego źródła.
A jak to wygląda u Ciebie?
Zwykła ropa gdzie popadnie i do niej Diesel Power EcoMax
Wszyscy znajomi do JTD również tak samo.
Najlepsza możliwa opcja.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak dla mnie wystarcza zwykly ORLEN
i do tego polecam preparat STANADYNE jest swietny
rozpusza wszystko co jest w baku i filtrze
kiedys mialem problem z wtryskami bo sie zawieszaly
2 razy dolalem do paliwa i problem znikl
naprawde polecam
Od razu widać, że nie czytałeś dokładnie poprzednich wypowiedzi
Ja jakiś czas temu też tankowałem wyłącznie Dynamic, ale teraz już wróciłem do zwykłego paliwa. Różnica moim zdaniem nie jest adekwatna do ceny, a spalanie miałem wyższe niż na zwykłym paliwie (choć to raczej mój efekt placebojak pomyślałem, że mam paliwo dynamic to od razu stopa głębiej opadała)