Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Temat: Co lejecie (paliwo) na zimę do swoich jtd na zimę ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

ja zalazłem teraz MEGA SUPER VERVE 100% czyste paliwo ze sprawdzonego źródło 150 cetanów (bo wujek kolegi mojego szwagra się zna i tam pracuje) i zauważyłem, że silnik pracuje tak cicho, że prawie go nie słychać nawet z zewnatrz a spalanie spadło do 2l trasa i 3l - miasto.
    to tak na podsumowanie tych głupot co niektórzy piszą

predator
    Gość

Domyślnie

A gdzie to znalazłeś ?

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

Cytat Napisał siapek Zobacz post
    ja zalazłem teraz MEGA SUPER VERVE 100% czyste paliwo ze sprawdzonego źródło 150 cetanów (bo wujek kolegi mojego szwagra się zna i tam pracuje) i zauważyłem, że silnik pracuje tak cicho, że prawie go nie słychać nawet z zewnatrz a spalanie spadło do 2l trasa i 3l - miasto.
    to tak na podsumowanie tych głupot co niektórzy piszą
    Kolega fire 998 pisze na pierwszej stronie że był na szkoleniu w centru paliw w Radzionkowie i że to wszystko lipa żrudło wiarygodne się wydaje więc skąd zapewnienie że twoje ma 150 cetanów , nie podważam tego lecz próbuję znależć dla tych dwóch wypowiedzi jakiś konsesus .

tasior
    Gość

Domyślnie

Tak jak kolega wyżej:

Statoil Diesel Gold
    BP Diesel Ultimate

Możliwe, że wszyscy biorą z tego samego kotła, ale jakoś spokojniej się czuje jak zatankuje na BP czy Statoilu

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kurly
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    147 jtd 8V 115

Domyślnie

Przeważnie w zimę na BP chociaż na no name stacjach parę razy się zdarzyło tankować i tez odpalał bez problemu. Uzdatniaczy do diesla nie stosowałem i nie mam zamiaru stosować uważam że są niepotrzebne;]

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał kurly Zobacz post
    Przeważnie w zimę na BP chociaż na no name stacjach parę razy się zdarzyło tankować i tez odpalał bez problemu. Uzdatniaczy do diesla nie stosowałem i nie mam zamiaru stosować uważam że są niepotrzebne;]
    Nie wiesz o czym piszesz.
    Nawet moi koledzy, którzy są najbardziej oszczędni stosują.

---------- Post added at 08:32 ---------- Previous post was at 08:31 ----------

Cytat Napisał predator Zobacz post
    A gdzie to znalazłeś ?

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

Kolega fire 998 pisze na pierwszej stronie że był na szkoleniu w centru paliw w Radzionkowie i że to wszystko lipa żrudło wiarygodne się wydaje więc skąd zapewnienie że twoje ma 150 cetanów , nie podważam tego lecz próbuję znależć dla tych dwóch wypowiedzi jakiś konsesus .

Pomyśl nad tym co kolega napisał jeszcze raz.

---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:32 ----------

Cytat Napisał mark_86 Zobacz post
    nie polecam ORLEN-u musiałem rok temu regenerować pompę CR
    I co wspólnego z ta sytuacja ma ORLEN ?
    Może po prostu przyszedł czas na pompę i tyle.
    Nic nie jest wieczne.

---------- Post added at 08:37 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

Cytat Napisał GarfieldGL Zobacz post
    Czy tylko ja tankuje na Lotos?
    Przerzuciłem się ze zwykłego ON na Lotos Dynamic.
    Używam bo bez dodatków,
    Zauważyłem ze silnik pracuje równiej, troszkię mocniejszy, szczególnie na niskich obrotach czyli lepiej się zbiera od 1.2k do 2.2k tyś. obrotów. Minimalnie mniejsze spalanie. z 6.3 na 6.0.
    Tankuję ciągle na jednej stacji w moim mieście(10-15 tyś. lud.) ze względu na to że mamy tylko kilka prywatnych stacji oraz Lotos i Orlen.
    Bardzo dobre paliwa, nie mam w okolicy, ale jak tylko mam po drodze to lubię skorzystać z okazji.
    Zanim jeszcze dolewałem Millersa, to tankowałem Dynamica i naprawdę była różnica.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Tam, gdzie najtaniej - Ałchan, Kerfur.
    Na Kerfur zajeżdża dokładnie ta sama cysterna, co na Orlen obok. Widziałem i w mity nie wierzę.
    Chyba, że ma znaczenie kolejność wyładunku. To jeszcze można sobie wytłumaczyć - że niby to co na końcu, to słabsze, bo syfy z cysterny i woda z powierzchni. Ale wtedy ma znaczenie kolejność, jaką obierze kierowca (spedytor).
    Problemów nie odnotowałem żadnych, nigdy, ani na ON, ani na benzynie.
    Czasem coś doleję, ale niezbyt często.
    Omijam tylko małe stacyjki gdzieś w polu.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

Ja często tankowałem Audi ( bo paliło 13 l ) i tankuje teraz od czasu do czasu Alfę na Auchanie i nie widzę problemów...
    Kolega ma Ibizę na pompowtryskach, która przez 100 tys. km widziała może 2 razy inną stację i nie ma problemów...
    Mój wykładowca 5 lat tankuje Rav 4 D4D na Auchanie i wychwala pod niebiosa... Tak więc nie jest źle z marketowymi stacjami...

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Ja też tankuje w 95% przypadków na Auchanie w Rzeszowie i jest ok. Nic się nie dzieje nie ma żadnej różnicy w niczym w porównaniu do shellów, BP, statoilów,czy paliw typu Ultimate czy Verva. Żadnych zauważalnych różnic. Wcześniej benzynę też tam lałem i było również w porządku - także waha też OK. Kolega ON do nowej mazdy 6 też tam leje, do Clio dCi też leje - nikomu nic się nie dzieje ani nie widzimy różnicy do innych stacji 'firmowych'.
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

Qbaas
    Gość

Domyślnie

Porównanie paliw, najlepiej wypadło - Orlen Verva ON (najmniej dodatków BIO), choć teraz może to wyglądać z goła odmiennie ponieważ porównanie było dokonywane Grudzień 2010.
    http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=10&t=93259
    Ostatnio edytowane przez Qbaas ; 27-12-2011 o 23:07

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 147 JTD na koksie

Domyślnie

Kiedyś mój znajomy, który trudnił się sprzedażą paliw powiedział,że absolutnie najlepsze paliwo zimowe jest na Lotosie. Nie pamiętam dokładnie o jakie parametry chodziło. Wiem tylko,że temp. wytrącania parafiny nie jest tu najważniejsza. Jego zdanie potwierdzają również właściciele firm transportowych. Niestety ja do Lotosu mam kawał drogi, więc leję "oszczędności" lub tankuję na Statoil.