Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Temat: Fabryczne radio- demontaż

soon44
    Gość

Domyślnie

Wezmę się za to jak przyjedzie mi ramka, a powiedzcie jakie głośniki macie z przodu ? Seryjne czy wymienialiście je na inne ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Ja planuje w niedalekiej przyszłości kupno bose i do tego radio pioneer !!!!!bo to oorginalne według mnie niedaje rady !!!!!!

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

ja ma seryjne z MP3 i mam USB a nawet jacka i slod na kartę i nie narzekam po Nowym Roku jadę żeby mi moduł podłączył z wyjściem na wzmacniacz i skrzynia w bagażnik idzie... wszystko do zrobienia
    a co do głośników to jak będę miał wszystko podłączone to zobaczę czy nie wymiękną te seryjne... skrzynia JBL 275W RMS
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 27-12-2011 o 18:55

mcz44
    Gość

Domyślnie

jak Ci dojdzie ramka to daj znać czy różni się kolorem od reszty bo ja już 2 zamówiłem i 2 się różnią i jeszcze takie pytanie pewnie już było milion razy ale zapytam czy po włożeniu normalnego radia będą mi wyskakiwały jakieś błędy? i czy będe potrzebował przejściówki do podłączenia? dodam że mam sterowanie w kierownicy ale nie zależy mi na nim.

mcz44
    Gość

Domyślnie

halo pomoze ktoś

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

może mrugać przebieg na liczniku bo nie będzie podpięte do CAN. potrzebujesz przejściówki z iso które jest w alfie na takie zwykłe szukałem czegoś takiego i nie jest łatwo znaleźć możesz też podjechać gdzieś i Ci to przerobią po prostu.

soon44
    Gość

Domyślnie

A ja mam pytanie takie w które otwory wsadzić gwoździe bądź inne przyrządy do wyciągnięcia radia bo te 2 dolne są podpisane jakoś, kolejna sprawa co do wyświetlania jeżeli na zegarze mi pokazuję to co RDS wyświetla na radio dalej to będzie śmigało po podłączeniu nowego?

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Wkładasz gwoździe we wszystkie cztery otwory. Możesz to zrobić w sekwencji najpierw prawa strona potem lewa.
    Jak wymienisz radio na inne niż fabryczne to zegary przestaną wyświetlać informacje od radia.
    Stracisz też przyciski sterowania radia z kierownicy, choć do tego spotykane są adaptery.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

coś Panowie widzę że z wiekiem zmieniają się oczekiwania co do radia w aucie ... może dla tego że mam już prawie dorosłego syna dla mnie ważne jest to abym bezpiecznie mógł obsługiwać radio z przycisków w kierownicy,aby wiadomości RDSu były wyświetlane na środkowym widocznym dla kierowcy liczniku , aby radio za 300 pln nie było powodem włamu do auta i szkód z tym związanych na sumę 2X większą niż wartość radia , aby wyglądało to jakoś wizualnie...Wszystko to daje Wam firmowe radio...jeśli już nie podoba Wam się jakość dźwięku to proponowałbym zacząć od adaptacji wnętrza / drzwi / innych głośników ... suba itd.Ja dzisiaj zakupiłem firmową nawigację..będę miał na sprzedaż radio CD z 2005 jeszcze nie otwierane.Choć technologia takiej navi ma już 8 lat ...te wszystkie walory o których pisałem wyżej spowodowały taką a nie inną decyzję.A...będę przerabiał swoją nawigację do podłączenia kamery cofania

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    Ja dzisiaj zakupiłem firmową nawigację
    Jaka cena? Z allegro?
    Z kodem?