Wezmę się za to jak przyjedzie mi ramka, a powiedzcie jakie głośniki macie z przodu ? Seryjne czy wymienialiście je na inne ?
Wezmę się za to jak przyjedzie mi ramka, a powiedzcie jakie głośniki macie z przodu ? Seryjne czy wymienialiście je na inne ?
Ja planuje w niedalekiej przyszłości kupno bose i do tego radio pioneer !!!!!bo to oorginalne według mnie niedaje rady !!!!!!
ja ma seryjne z MP3 i mam USB a nawet jacka i slod na kartęi nie narzekam po Nowym Roku jadę żeby mi moduł podłączył z wyjściem na wzmacniacz i skrzynia w bagażnik idzie... wszystko do zrobienia
a co do głośników to jak będę miał wszystko podłączone to zobaczę czy nie wymiękną te seryjne... skrzynia JBL 275W RMS
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 27-12-2011 o 18:55
jak Ci dojdzie ramka to daj znać czy różni się kolorem od reszty bo ja już 2 zamówiłem i 2 się różniąi jeszcze takie pytanie pewnie już było milion razy ale zapytam czy po włożeniu normalnego radia będą mi wyskakiwały jakieś błędy? i czy będe potrzebował przejściówki do podłączenia? dodam że mam sterowanie w kierownicy ale nie zależy mi na nim.
halo pomoze ktoś
może mrugać przebieg na liczniku bo nie będzie podpięte do CAN. potrzebujesz przejściówki z iso które jest w alfie na takie zwykłe szukałem czegoś takiego i nie jest łatwo znaleźć możesz też podjechać gdzieś i Ci to przerobią po prostu.
A ja mam pytanie takie w które otwory wsadzić gwoździe bądź inne przyrządy do wyciągnięcia radia bo te 2 dolne są podpisane jakoś, kolejna sprawa co do wyświetlania jeżeli na zegarze mi pokazuję to co RDS wyświetla na radio dalej to będzie śmigało po podłączeniu nowego?
Wkładasz gwoździe we wszystkie cztery otwory. Możesz to zrobić w sekwencji najpierw prawa strona potem lewa.
Jak wymienisz radio na inne niż fabryczne to zegary przestaną wyświetlać informacje od radia.
Stracisz też przyciski sterowania radia z kierownicy, choć do tego spotykane są adaptery.
coś Panowie widzę że z wiekiem zmieniają się oczekiwania co do radia w aucie... może dla tego że mam już prawie dorosłego syna dla mnie ważne jest to abym bezpiecznie mógł obsługiwać radio z przycisków w kierownicy,aby wiadomości RDSu były wyświetlane na środkowym widocznym dla kierowcy liczniku , aby radio za 300 pln nie było powodem włamu do auta i szkód z tym związanych na sumę 2X większą niż wartość radia , aby wyglądało to jakoś wizualnie...Wszystko to daje Wam firmowe radio...jeśli już nie podoba Wam się jakość dźwięku to proponowałbym zacząć od adaptacji wnętrza / drzwi / innych głośników ... suba itd.Ja dzisiaj zakupiłem firmową nawigację..będę miał na sprzedaż radio CD z 2005 jeszcze nie otwierane.Choć technologia takiej navi ma już 8 lat ...te wszystkie walory o których pisałem wyżej spowodowały taką a nie inną decyzję.A...będę przerabiał swoją nawigację do podłączenia kamery cofania
![]()