wczoraj zalałem vervą pod korek i spalanie jak gdyby spadło...4.7litra w trasie jadąc przez prawie 500km przepisowo...no prawie przepisowo![]()
wczoraj zalałem vervą pod korek i spalanie jak gdyby spadło...4.7litra w trasie jadąc przez prawie 500km przepisowo...no prawie przepisowo![]()
powiem Ci, że lepiej lej zwykły ON na sprawdzonej stacji, gdyż ja też wiozłem sie ostatnio 300km autobaną (jakoś predkosc srednia wyszła ok. 90), bez zatrzymań, dwie osoby i jakoś 4,8 po zatankowaniu pod korek wyliczyłem, a specjalnie przed jazdą tankowałem równiez pod korek. Także takie spalanie można spokojnie na zwykłej zupie osiągnąc![]()
ja Tankuje BP Ultimate i zwykły BP dieseldojezdzam codziennie do pracy 6,5 km w jedna strone i spalanie tak okolo 6,5 l a w minusowej temp troche wieksze.... ale jeszcze nie wiem ile wieksze
![]()
verve na orlenie
i nie mówcie że niema różnicy między zwykłym on a vervą bo jest i to odczówalna dla samochodu i dla kieszeni![]()
Ostatnio edytowane przez Rufik ; 29-12-2011 o 17:26
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Na Orlenie widziałem ON '' Ekodiesel '' ,a tak w ogóle to tankuje ropę na ''firmowych'' stacjach.
Odnośnie spalania... czy kompy w alach nie zawyżają delikatnie? czytałem parę wątków i jest o przekłamaniach ale nie napisane dokładnie o jakich...
Już kiedyś udało mi się zejść poniżej 5 na zwykłym ekodieslu. ostatnimi czasy właśnie nie mogłem tak nisko zejść. możliwe że przez temperaturę. a ogólnie cały czas leję ekodiesla, tylko teraz od święta zalałem vervęi od czasu do czasu-średnio co miesiąc, dwa jakiś dodatek ze stacji. xeramic czy jakoś tak.
jeśli ktoś jest zainteresowany jak kształtuje się spalanie, to klikając na sygnaturkę spalania zobaczy cały dziennik kosztów...
Kolor zalewanego ON może wiele powiedzieć o jakości paliwa, czym bardziej żółte paliwo tym więcej Bio-dodatków jest w nim, natomiast czym bardziej cytrynowy kolor tym paliwo ma swoim składzie mniej BIO-dodatków lub jest całkiem pozbawione owych dodatków.
W tym wypadku Verva, miała znacznie mniej BIO, w porównaniu do innych paliw.
![]()
Ostatnio edytowane przez Qbaas ; 29-12-2011 o 20:56
a zawsze myślałem że im jaśniejsze to gorsze...a tu odwrotnie. dobrze wiedzieć, dzięki!
no dla kieszeni na pewno jest odczuwalna bo jest droższai bez urazy tak tylko sobie żartuje
bo nie chce kwestionować niczyjego zdania ani pewnych faktów - jedynie śmieszą mnie skrajne opinie typu: "zalałem verve albo ultimata i spalanie spadło mi o 1,5 litry i wzrosła moc i moment obrotowy pomiędzy 1500 a 2500 obrotów" Tiaa
![]()
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl