Witam mam takie pytanie moja Alfa zaczela strasznie głośno pracowac i zauwazyłem ze to ta siatko rurka czy ma ona takze wplyw na prace silnika? obroty przyspieszenie??Pozdrawiam
Witam mam takie pytanie moja Alfa zaczela strasznie głośno pracowac i zauwazyłem ze to ta siatko rurka czy ma ona takze wplyw na prace silnika? obroty przyspieszenie??Pozdrawiam
Tak ma - sonda lambda może nieprawidłowo pracować
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
to ja się podłącze bo właśnie mam ten sam problem(chyba) zdjąłe u siebie ten tłumik co dochodzi do filtra powietrza ten co ponoć jest niepotrzebny i spalanie mam teraz chyba z 18l na 100km dodam że nie włożyłem tam jeszcze zamiennika z V6 jest to przyczyną tak dużego spalania i oczywiście zaczęło mi tak palić po całej tej operacji z jego usunięciem![]()
Była ----> 156 1.6 16V
----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
Jest ----> GT 2.0 JTS
Jest ——> Giulietta 1.4 MA
Glośny odgłoś może być przyczyną perforacji tej rurki, u mnie alfa hałasowała jak jakieś ferrari, co na dł€ższą metę było męczące. Ja jestem tuż po jej wymianie. Teraz wydaje się jakby auto szybciej się zbierało - nie wiem jednak czy to zasługa wymiany plecionki, gdyż przy okazji zrobiłem też rozrząd i wymieniłem oleje i filtry.
u mnie to juz tak "pierdzi" ze doslownie wytrzymac nie idzie ja jestem po wymianie rozrzadu wariatora plynow i swiec![]()
Napisał gardlo
przepraszam ale o jakiej plecionce mówisz??
Zapewne o tejNapisał b.pawelek
http://moto.allegro.pl/item334669807...ka_od_ss_.html
odświeżambo nie bd nowego zakładał. czy ktoś zna wymiary tej plecionki w sumie to u mnie jest harmonijka ale kij w to, mam strasznie niską 156 no i sobie gdzieś zawadziłem, lekko mówiąc się rozdupcyło. Potrzebne mi są wymiary bo jeszcze się za to nie wziąłem, a ściągał bym na zamówienie i tak
pozdrawiam
AR 156 2.0 ts 155 km jak ma to znaczenie![]()
Ja niedawno zakupiłem dokładnie z tej aukcji
http://allegro.pl/zlacze-elastyczne-...590030559.html
i wszystko pasowało bez najmniejszego problemu. Zamówiłem z oznaczeniem 500-002 +.
oka dziękipatrząc po allegro idzie to o połowę taniej kupić (zawsze na piffko parę zł) tylko kij wie jakie to wymiary ma ;s no nic albo najpierw rozbiorę i pomierzę albo zamówię to
![]()