Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Kupno poliftingowego GTV

Użytkownik Ogier Avatar Lukas1020
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR 156 2.0TS Sportpack, AR GTV 2.0JTS

Domyślnie

Zgadzam się jest to oryginalna wersja Gtv Cup, bardzo dużo ich było z 2.0TS, może komuś się nie podobają spojlery, to myślę że jak zobaczy na żywo, zmieni zdanie Sam poluję na taki spojler na zderzak, może uda się go gdzieś kupić taniej, bo w ASO ok 1.400 chcą.
    Lukas1020

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Za dokładkę przedniego zderzaka 1400zł? :O
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

drvitek
    Gość

Domyślnie

Witam Wszystkich

Ja pewnie niedługo będę musiał sprzedać moją 2.0 V6 TB. W lutym powiększy mi się rodzina a do gtv-ki nie bardzo mieści się wózek :-(

Moja bella jest z '97 roku ale poprzedni właściciel zmienił przedni zderzak i maskę na wersję poliftingową.
    Autko ma ok. 145 tyś jest srebrne z czarnym wnętrzem.

Samochód jest nieźle doinwestowany : nowe zawieszenie (kolumny McPersona z przodu , sręzyny i amortyzatory tył wszystkie gumy zawieszenia nawet belki przednich sanek są zregenerowane), nowy akumulator, termostat, kopułka i palec rozdzielacza, świece, tarcze hamulcowe nacinane i nawiercane kupiłem 2 lata temu aktualnie zostały przetoczone i dostały nowe klocki na przód i przewody hamulcowe w stalowym oplocie. Ostatnio wymieniłem chłodnicę i pompę hamulcową (na używaną bo nowa jest abstrakcyjnie droga). Oryginalne felgi wyprostowałem i pomalowałem proszkowo, mam jeszcze do niego komplet 17 ale trzeba je wyprostować. Więcej nie pamiętam ale na wszystko mam rachunki.

Więcej szczegółów na prive'a jak by znalazł się miłośnik, który byłby zainteresowany. Od razu zastrzegam, że nie sprzedam dzieciakom do zajeżdżenia

Pzdr Vito

Użytkownik Świeżak Avatar mario1942
    Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie Kupno Alfy

A mam jeszcze takie pytanie - jak to jest jeśli chodzi o serwis do 2.0 V6 T? Znalazłem kilka opinii na forum - ale żadnych konkretów. Czy ta wersja była w ogóle produkowana po 98?
    Ostatnio edytowane przez mario1942 ; 24-11-2011 o 22:39

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Pierwsza serie Gtv TB rozpoczęto 1995.03 a zakończono w 1998.05. Po tym roku TB wychodziłi w wersji Lusso od 1999.08 do 2001.04
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Użytkownik Świeżak Avatar mario1942
    Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. Jednak znalezienie odpowiedniej (czytaj: niezajeżdżonej) GTV-ki jest problemem...
    Pogodziłem sie już z tym, że w auto będe musiał na sam start włożyć troche pieniędzy, więc co byście powiedzieli na ten egzemplarz, tak na pierwszy rzut oka?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...C20552819.html
    Niby auto krajowe, bezwypadkowe... Ale coś stuka przy odpaleniu - warto w ogóle sie czymś takim interesować, czy to zapowiada już konieczność niedługiej wymiany silnika?

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Link nie działa, jeśli coś stuka w silniku wg mnie sam sprzedający wie co to konkretnie jest i wie jakie są związane z tym problemy/koszta. Wg mnie takie oferty to typowe pozbywanie się samochodu/problemu. Najczęściej w takich wypadkach są to obrócone panewki a w TB jest to szczególnie kłopotliwe bo łączy się z wymianą wału dlatego, że sam wał nie nadaje się do szlifu (o ile dobrze pamiętam powodem tego jest płytkie azotowanie)

Większość Alfistów szuka swoje perełki przez kilka miesięcy, nie spiesz się, w końcu trafisz na to czego szukasz. Brałeś może pod uwagę silniki 3.0? Rożnica w spalaniu jest niewielka a same osiągi są zbliżone do TB, jednocześnie potencjał 3.0 na ewentualne dalsze modyfikacje jest większy

drvitek
    Gość

Domyślnie

Witam

Jak chcesz obejrzeć ciekavą gtv-ke 2.0 TB to rzuć okiem na moją. Muszę sprzedać bo dziecko w drodze. Jednak nie za 8 tyś. Dlaczego? pokaże Ci rachunki za części i serwis to zobaczysz dlaczego nikt nie sprzeda zadbanej TB za takie pieniądze ;-)
    Nie chcę broń Boże krytykować innych ogłoszeń, to na pewno piękne samochody, ale odradzam zakup zaniedbanego auta bo nie doprowadzisz go do przyzwoitości. Części są bardzo drogie a bardzo wiele dostępne są tylko w ASO i to nie zawsze.
    Chętnie posłużę radą przy wyborze i podziele się doświadczeniami z napraw.

Mam cichy plan aby przekonać żonę aby zostawić Alfę jako trzecie auto lub namówić ją na kombi :-)

Pzdr Vito

Użytkownik Embrion Avatar CRIS
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Auto
    ___ALFA ROMEO___ Gtv 3.0 V6 24V LUSSO 220KM 2000r.

Domyślnie

Cytat Napisał mario1942 Zobacz post
    Bynajmniej nie o to mi chodziło - samochód kupuje wyłącznie dla siebie. Jakbym patrzył na innych to już dawno bym jeździł golfem TDI
    Po prostu wyobrażam sobie minę mojej drugiej połówki, jak mówie: "Wiesz kochanie, ta idealna Asterka jednak nie do końca była dobra, musze kupić sobie starszą Alfe, która na dodatek pewnie częściej będzie sie psuła, no ale za to przynajmniej będe mógł troche poszaleć na drodze" Motoryzacyjni entuzjaści nie mają jednak łatwo w życiu
    A tak przy okazji mam jeszcze pytanie - czy różnica w spalaniu między JTS-em a 3.0 V6 będzie taka znaczna? Podobno w kosztach napraw wbrew pozorom korzystniej wypada V6...
    witaj Mario1942 !!!
    nie trać nadzeii na zakup zadbanej GTV-ki za rozsądną cenę !!!
    chyba przeoczyłeś tę czarną Bellę z 2001 r. V6 3.0 w Częstochowie, która zniknęła ostatnio z Allegro, a była wystawiona za 19 000 zł
    notabene może warto pogadać z tymi chłopakami : http://superalfa.pl/?Content=onas
    ja szukałem swojego "przeznaczenia" od co najmniej 2-3 lat ( codzienne odwiedziny na Allegro ) i w końcu na początku października znalazłem...... w moim mieście, to tego z V6 Busso o czym nawet nie marzyłem !!!
    Właścicielka ( mąż pracuje w Niemczech) chyba nie do końca wiedziała jaki skarb posiada, ale wyglądało, że ją po prostu to auto "przerasta" do codziennej jazdy do pracy i z powrotem........... 220 KM, twarde zawieszenie no i to spalanie w mieście -16-18 litrów.....
    Za rocznik 2000 (z przebiegiem 67 000 km, co potwierdzili moim zaprzyjaźnieni mechanicy) zapłaciłem jej w końcu 10 500 zł po utargowaniu 2500 zł " na rozrząd i tylne zawieszenie"..... co rzeczywiście wymagało zrobienia, a poza tym w aucie poza zapalniczką działa kompletnie wszystko, łącznie z elektrycznym dachem i ogrzewaniem foteli !!!
    parę zdjęć mojej Belli wrzuciłem do albumu w moim profilu......
    Tak więc polecam czujność !!!!!