kiedyś jezdziłem Ładą 2107 i właśnie z tyłu, miałem nierówne sprężyny czyli na wysokość i miękkość, samochód plywał a na zakrętach zanosiło jak przegubowym ikarusem, epoka inna ale podejrzewam że problem ten sam
kiedyś jezdziłem Ładą 2107 i właśnie z tyłu, miałem nierówne sprężyny czyli na wysokość i miękkość, samochód plywał a na zakrętach zanosiło jak przegubowym ikarusem, epoka inna ale podejrzewam że problem ten sam
A jak ustawiali Ci zbieżność to kąt koła też ? Może kąt pochylenia koła jest zły ?
mówili że kąty są w normie, a jakiej to niestety niewiem. Moja alfa zachowuje sie tak jakby poprostu była za miekka, tylko dlaczego
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
a i jeszcze, po ile % maja wasze amortyzatory???
ikarusy znosi tylko dlatego, że mają tylną oś skrętnąa co do tego pływania to miałem podobnie ale alfa uciekała tylko tyłem zwłaszcza jak było morko na pasach a na śniegu tył żył swoim życiem - zrobiłem geometrie plus nowe opony i jak ręką odjął. Najlepiej podjedź do aso, opisz problem i może oni coś zaradzą...
zmień poprostu te sprężyny i tyle.... jedyny powód jaki Ci został, no chyba, że auto jest z 3 zlepek jako tako poskładane![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
witam, nie ma żadnych zlepek, takimi autami sie nie jezdzi!!!a jakby była ze zlepek to juz bym ja na złom sprzedał bo to jest moje zycie i zdrowie!!! a co do pływania to powoli po problemie, wymienione spreżyny + amorki przód
w kolejce czeka tył
i juz nie bujam sie alfa
tylko jezdze jak pożądny gość!
![]()
ikarus lubił pozamiatać
no to fajno że po problemie![]()
Ostatnio edytowane przez univega ; 09-01-2012 o 22:34
też sie cieszeale nigdy bym nie przypuszczał że moze tak nosic, głównym powodem prawdopodobnie były sprezyny...