odepnij sondę i sprawdź efekt albo wrzuć wykresy
a jak sie ja odepnie to da sie zauwazyc roznice???
Jeśli była sprawna, to tak. Zacznie jechać gorzej. Ale, że na 99% masz ją w stanie "do dupy" to nie zaobserwujesz poprawy. Z odpiętą sondą wskazanie dla komputera stoi na 0.3V czyli ubogo i zalewa silnik benzyną, ot tak w razie czego.
Kolego, najlepiej nie filozofować tylko jechac po kolei zaczynając od tego, co jest za darmo. Odepnij na wieczór akumulator, zapnij z powrotem rano. Odpal auto na pb i daj mu się nagrzać. Potem w drogę, zobacz czy się muli czy nie - oczywiście na benzynie. Dalej będziemy potem grzebać, jeśli nic to nie da.
ojjjj w błąd wprowadzasz kolege!!!
odpięta sonda w TSie stoi na 0,46 i jest poprawa jeżeli jest uszkodzona, ale faktycznie nie zawsze
bo padnięta sonda często nie ma wykresu fali i stoi w tym samym punkcie, bez fali
proponuje komputer albo chociaż miernik
edit:
na kolektorze ssącym masz 4 wtyczki, a ta od sondy to druga od rozrządu, jedyna z 4 przewodami
zacznij chociaż od tego bo my tu gadu gadu, minął już lekko tydzień i jesteśmy dalej w tym samym miejscu co Twój post rozpoczynający temat
edit:
odpięcie nic nie uszkodzi, bo i tak masz błędy tak jak by sondy nie było
odpinanie czujników, ogólnie nic nie uszkodzi bo komputer przechodzi w trub awaryjny i jedyne co to możesz np. nie odpalić silnika, ale podpięcie ponownie usuwa problem (w tym komputer kasujący błędy po odpinaniu)
Aaaa, jak tak to przepraszam. Mea maxima culpa
Dokładnie, zadziałaj kolego bo my sobie języki strzępimy bez żadnych efektów.
sprawdzałem to wielokrotnie i dlatego zwróciłem na to uwagę
Mea maxima culpa - dobre ! nie spotkałem się z tym i moje wiedza się powiększyła
amen
jeżeli sonda stoi w miejscu, choć to mało prawdopodobne to nie będzie różnicy
wg mnie sonda źle pracuje stąd błąd p0170 (wyjście poza zakres)
bez wykrresu to i tak stoimy w miejscu, ale spróbuj ją odpiąć
chlopaki wielkie dzieki za podpowiedzi ale ja narazie nie mam czasu zeby cokolwiek sprawdzic bo pracuje po 12 godzin i puzno wracam do domu,wiec pozostaje weekend na sprawdzenie co i jak i podpiecie kompa.
a jesli sonda do wymiany to na jaka?? jakie koszta??
jeszcze raz sory ze wy tu sie udzielacie a ja nic nawet nie sprawdze ale po prostu nie mam jak![]()
Nie ma problemu. Sonda koszt 150zł oryginał bosch, będziesz musiał tylko kabelki dolutować odcięte ze starej sondy.
A możesz mi taki oryginał pokazać za 150 zł ?