tam sie nie ma co popsuc ,tan jest tylko sprezynka i grzybek , rozbierz i wyczysc
tam sie nie ma co popsuc ,tan jest tylko sprezynka i grzybek , rozbierz i wyczysc
Teoretycznie popsuć nie ma co... Czyściłem to dwukrotnie spirytusem i nic nie dało, zaworek przepuszcza w obie strony, a na pracującym silniku syczy...
No chyba ze tak ma być... Niech mi to ktoś wyjaśni...?
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
Czy na tym "grzybku" jest jakaś uszczelka...?
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 05-01-2012 o 16:13
na samym grzybku nic nie ma ,oring jest na łaczeniu obu czesci zaworka po to zeby ciasno siedzial
Ja myślę że kolegę można zaprosić do wątku "falowanie przy toczeniu do świateł" i "Falowanie w TS-ach"
Powodzenia![]()
Jeszcze raz dzięki panowie za pomoc, pomogliście wiele i oszczędziliście moich nerwów.
Na 99% mój problem leżał po stronie tego zakichanego zaworka... (Falowanie obrotów przerabiałem wczesniej odrazu padło na przepływke... Dziś mam nową Bosch-a i jest ok) Jedyny problem stanowił feralny zaworek...
Mam jeszcze dwa pytania do was :
1. Czy przez ten zaworek auto mogło więcej palić ? W cyklu mieszanym 50/50 trasa-miasto spalał mi 9,5-10l benzyny przy średnio spokojnej jeździe.
2. Jaki to ustrojstwo ma numer ? W eperze znalazłem dwa rodzaje, jeden za 11zł a drugi za 15zł.wg. Numeru VIN pasuje mi zaworek bez tej uszczeleczki a w moim aucie jest ten z uszczeleczką...? (No chyba że to jest tam tylko tak przedstawione)
P.S w prawdzie nie jestem w stanie określić dokładnie spalania bo moja Włoszka cierpi jeszcze na falowanie ale wskazówki paliwa z czym zamierzam powalczyć w następnej kolejności bo na to jeszcze chyba nikt z forum nie znalazł odpowiedzi...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 05-01-2012 o 23:40
co ty chcesz od tego spalania ,jest nie złe
skoro różnią sie tylko oringiem to w czym problem ( przełóż )